søndag, oktober 28, 2012

Metal Søndag 28. oktober

King Diamond - The Eye 
Roadrunner Records, 1990

Det er ikke mange dager til Halloween nå, så det er på tide å ta frem alle King Diamond albumene deres og komme i den rette horrorstemningen. Denne gangen handler albumet om heksebrenning. Historien i lyrikken er kul nok, men det riffene og vokalen som alltid har vært King Diamond sin sterke side. Dette albumet er fylt opp med fantastiske riff og gitarsoloer. Så gode at de slår meg helt ut når jeg hører på dem. Dette er heavy metal perfeksjon. De er like friske og fantastiske ved hver gjennomlytting. Vokalen til King Diamond er også fantastisk. Den creepy bruken av falsett og demoniske stemmer er kanskje litt for sær og ufrivillig komisk for folk som ikke hører på metal. For meg er dette fantastisk å høre på. Flere vokalister burde bare slippe seg løs på denne måten og gå for denne overjordiske stemmebruken.

Det er umulig for meg å ha noen favorittalbum, men dette er et av de som kommer nært. Riffene er bare så fucking geniale. Dessverre markerer The Eye et mørk kapittel i King Diamond sin karriere. Albumet er en av heavy metal sjangerens beste, men det kom ut i en tid hvor interessen for heavy metal var døende. Det solgte ikke så bra når det kom ut, og King Diamond ble sparket ut av Roadrunner Records. De fleste metalheads ser på The Eye som en klassiker i dag, men dessverre var det alt for ignorert da det kom ut.


----------------------------------------------

Skinner er et amerikansk power metal band som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre to låter fra den på deres ReverbNation.


Nå over til metal musikkvideoer.0 Comments: