søndag, september 02, 2012

Metal Søndag 2. september


Psycroptic - The Isle of Disenchantment
Selvfinansiert, 2001

Når folk snakker om teknisk death metal, så er det ofte om de mest overtekniske bandene som skviser inn millioner av avanserte riff i alle låtene og har trommer som flyr over alt i lydlandskapet. Det er kult nok i seg selv, men det blir ikke nødvendigvis gode låter ut av det. Da er det ofte best å se tilbake i en tid hvor tekniske death metal var simplere. Det er litt ironisk å snakke om simplere tekniske death metal siden stilen handler mye om avansert spilleteknikk, men det enkleste er ofte det beste selv i teknisk musikk. Psycroptic er et australsk band som klarer å balansere teknisk spill med god låtskriving. Trommene er brutale, raske og tekniske. Låtstrukturene er fylt med temposkiftninger og alt det der teknisk death metal pleier å ha, men samtidig er de ganske enkelt gode låter som ganske enkelt er god gammeldags death metal. Det tekniske er ikke noe som kommer i veien. Mye av dette kommer av gitarriffene. Det er veldig bra gitarspill, men det har en veldig rettfrem death metaldrive som ikke kommer frem som overteknisk. Det er brutal og basstung death metal hele veien som er teknisk som en bonus. Så lenge man digger death metal, så er mant dømt til å få et kick ut av dette albumet.

The Isle of Disenchantment har alt fans av brutal og/eller teknisk death metal ønsker seg. Brutale riff, brutale trommer, brutal growling og tvers igjennom rå lyd. Det er nesten 40 minutter med musikalsk juling for alle pengene.

--------------------------------------------------

Shattered Destiny er et amerikansk progressiv metal band med en selvfinansiert EP ut. Du kan høre hele EP-en på deres ReverbNation.

Nå over til metal musikkvideoer.

Hysterica - Girls made of Heavy Metal

Blitzspeer - Sonic Glory

Sister Sin - 24-7

0 Comments: