søndag, juni 17, 2012

Metal Søndag 17. juni


Satyricon - Dark Medieval Times
Moonfog Productions, 1994

Jeg tror så godt som alle som hører på norsk black metal er kjent med Satyricon. Jeg skrev om Nemesis Divina fra 1996 for en del år siden da jeg startet Metal Søndag. Det er fortsatt et av mine favorittalbum, og i min mening et av tidenes beste black metalalbum. Deres debut Dark Medieval Times er ikke en like stor favoritt, men det er et veldig sjarmerende album. Satyr var 18 år da han spilte inn dette sammen med trommisen Frost, og det kommer frem at han ikke var helt erfaren som låtskriver. Det er et veldig rotet album som kommer frem som et teppe av ikke 100 % ferdigutviklete ideer. Men det er nettopp det som er sjarmen. Det er majestetiske synth og akustiske folkemusikkpartier som skaper antikk og nesten vakker atmosfære, men ellers er albumet tvers igjennom stygt. Og det er sånn black metal skal være. De råe gitarriffene er simple og stygge hele veien, og står som en kontrast til synth og folkemusikkpartiene. Jeg liker også veldig godt hvordan trommene høres ut. Det er vanskelig å forklare, men det er noe veldig nostalgisk med dem. Det er noe veldig spesielt med trommene på de gamle Satyricon albumene som gjør at de fungerer så utrolig bra med resten av musikken.

Dark Medieval Times er et rotete og stygt album, som samtidig er vakkert. Den unge entusiasmen og den mørke stemningen står sterkt hele veien. Så at det ikke noe problem at det ikke er det mest teknisk sammensatte albumet. Det er uansett et obligatorisk album for alle som ønsker å forstå utviklingen av black metal. Satyricon var tidlig ute med å bruke folkemusikk, synth og med å gå bort fra stereotypisk satanistlyrikk.

-------------------------------------

A Walk with the Wicked er et sørafrikansk death metal band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre hele EP-en på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Dark Angel - Death Is Certain (Life Is Not)

Barren Earth - The Leer

Agathocles - Christianity Means Tyranny
Fanvideo.

0 Comments: