søndag, april 01, 2012

Metal Søndag 1. april


Edenbridge - Sunrise in Eden
Massacre Records, 2000

Etter at Nightwish ble en suksess på slutten av 90-tallet, så dukket det plutselig opp tonnevis halvgotiske overmelodiøse symfoniske power metal band med kvinnelig pseudooperavokal på begynnelsen av 2000-tallet. Den nye generasjonen av metalband var ikke øldrikkende lær og dongerikledde menn, småhomo menn kledd i silkeskjorter og kvinner i fancy prinsessekjoler. Nightwish var de som ledet denne trenden, men det østerrikske bandet Edenbridge tok dem raskt igjen i popularitet. Ikke bare det, men i motsetning til Nightwish, så ble de faktisk bedre og bedre for hvert album i stedet for dårligere og dårligere. Etter å ha nevnt Nightwish så mange ganger, så det naturlig å sammenligne Edenbridge med dem. Begge spiller pinglete midttempo power metal med bruk av keyboards og symfoniske elementer, men utover overfladiske likheter, så har begge bandene sin unike sound. For eks. Sabine Edelsbacher går ikke for den livløse operahylingen som Tarja går for, men fokuserer heller på å synge pent. Det mye mindre skikkelig power metal låter, mer fokus på midttempo melodiøs metal. I det store og det hele høres Edenbridge ut som Edenbridge fremfor noe annet band.

Det er åpenlyst at man burde holde seg unna om man ikke liker melodiøs power metal og sukkersøt kvinnevokal. Og dette er et album du finner oftere i platehylla til overvektige jenter som tror de er unike fordi de går i svart enn i platehylla til en dedikert metalkriger. Men er du en stor fan av melodiøs metal og bryr deg hva andre måtte tro om deg, så skaff deg Sunrise in Eden.

-----------------------------------------------

Visigoth er et amerikansk heavy metal band med en demo ute. Dere kan høre hele demoen på deres Myspace.

Det er første april og jeg vurderte å skrive om et av Spinal Tap sine oppdiktete album eller noe sånt, men så innså jeg at jeg ikke er morsom og ikke kan skrive i det hele tatt.

Nå over til metal musikkvideoer.

Urskumug - Warrior's End

Sodom - Fuck the Police

W.A.S.P. - Animal (Fuck Like a Beast)
Har postet denne før og nå poster jeg den igjen. En skikkelig klassiker.

0 Comments: