søndag, november 06, 2011

Metal Søndag 6. november


Rush - 2112
Mercury Records, 1976

Når det er snakk om progressiv metal fra 70-tallet, så er det egentlig kun Rush man kan snakke om. Det er ingen tvil at de er et prog rockband, men det er heller ingen tvil om at de hadde noen skikkelige solide metal låter lenge før sjangeren tok form. Jeg har skrevet om dem flere ganger før. Både som et metalband og som et prog rockband. 2112 er albumet de slo gjennom med. Det starter med 20 minutter lange tittelsporet. Det første som treffer deg er noen skikkelige episke riff som uten tvil kan kalles heavy metal. Og riffene fortsetter å være episke og heavy gjennom hele låten, med en rekke softere og akustiske deler her og der. Det er både et prog rock og progressiv metal mesterverk. Resten av albumet er kortere, men flotte låter som går under 70-talls hard rock, med små hint av tidlig metal. Det som imponerer meg mest er hvor utrolig bra gjennomført alt er. Geddy Lee er en god bassist og en fantastisk vokalist, Alex Lifeson er en tidenes mest undervurderte gitarister og Neil Peart er uten tvil en av musikkhistoriens beste trommiser. Det er den mest solide trioen jeg vet om uansett sjanger og de har klart å holde sammen alle disse årene. Jeg vet ikke om noen band som hold seg både sammen og så bra etter så mange år som dem.

Ikke forvent er 100 % metal album fra Rush. Metal hadde ikke blitt en sjanger enda. Det du burde forvente er et fantastisk heavy prog rock album som akkurat har den rette dosen av de rette riffene til at det må plasseres inn heavy metalsjangerens grunnmur. Selv om du er typen som ikke er fan av prog eller bryr deg om hvor flinke noen er til å spille instrumentene sine, så er du dømt til å elske Rush.

----------------------------------------------------

Putrefied Beauty et italiensk death metal band med to demoer utgitt. Er du ute etter hot sexy death metal, så sjekk dem ut på deres Myspace.

The Untouchables Hard Rock Club en konsert for redde klubben fra å gå konkurs. Jeg tviler på at noen som var der noen gang leser dette, men jeg takker alle som var der for å støtte klubben. Klubben er den eneste grunnen til at jeg gidder å bo her på Jevnaker.

Nå over til metal musikkvideoer.

Satyricon - Dark Medieval Times

The Morning After - Sometime After Dark

Sunn O))) - Hunting & Gathering (Cydonia)

0 Comments: