søndag, oktober 23, 2011

Metal Søndag 23. oktober


Devil Doll - Sacrilegium
Hurdy Gurdy Records, 1992

Halloween nærmer seg og det er på tide å skrive om enda et Devil Doll album. Sacrilegium er en lang sang som nesten er en time lang. Nesten en time fylt med atmosfærisk avantgarde klassisk musikk med små, men episke innslag av metalriff. Musikken drar deg inn i landskap fylt med serialistisk død, lidelse og skrekk. Den ekstremt creepy stemmen til Mr. Doctor ligger over musikken og fyller lytteren med et forforståelig, men skrekkelig budskap. Mr. Doctor var veldig inspirert av gamle filmer som Das Kabinett des Dr. Caligari og Un Chien Andalou, og det er nettopp de mørke, sære og groteske bildene fra de filmene som dukker opp i hodet på lytteren. Verden bare forsvinner helt blir byttet ut med sort/hvit film og dine dypeste mareritt. Skygger blir levende, og mørket bare trenger seg på og kveler alt lys og liv i rommet.

Er du ute etter noe vakkert, men grotesk, så er hvilket som helst Devil Doll album noe for deg. Musikken er påtregende og det skjer hele tiden noe. Denne anmeldelsen er en smule kortere enn de jeg pleier å skrive, men det beste er å ganske enkelt å oppleve dette albumet selv frem for å basere deg på noen anmeldelse. En hver fan av avantgarde og de tidligste skrekkfilmene må sjekke ut Sacrilegium.

-----------------------------

Stormbane et australsk thrash band (med en del hint av black metal) med to demoer/EP-er ute. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Diamond Plate - At the Mountains of Madness

Halford - Made of Metal

Freedom Call - Thunder God

0 Comments: