søndag, september 25, 2011

Metal Søndag 25. september


Accept - Metal Heart
CBS, 1985

Accept er et kjent og kjært navn blant de fleste fans av klassisk heavy metal. Det er noe som ikke liker dem på grunn av Udo sin forvrenge AC/DC vokal, men takler du den, så er du dømt til å digge Accept. Etter å ha gitt tre klassikere på rad som var med på å bane vei for power metal, så bestemte de seg for å lage en fjerde klassiker. Etter suksessen med Balls to the Wall, så bestemte de seg for å fokusere på den rene heavy metal sounden de hadde perfeksjonert. Alt på dette album har en virkelig ren 80-tallsfølelse. Lydproduksjonen er akkurat hva man kan forvente fra et 80-tallsband. Den skaper den følelsen av at man hører på et skikkelig heavy metalalbum. Riffene er ofte simple og går for den mer catchy sounden til de mer kommersielle heavy metalbandene. De er nesten aldri redusert til hard rock, så Metal Heart forblir ren heavy metal til tross av dette. Men catchy er aldri en dårlig ting når det kommer til 80-tallsmetal, så dette er på ingen måte en dårlig ting. Dette er ikke for teite musikksnobber som er opptatt av kjedelig livløs musikk de kan late som er dyp og intellektuell. Dette er musikk for oss som drikker øl og headbanger.

Simpel, catchy og utdatert som faen. Det er sånn jeg liker min musikk. Jeg hører på dette albumet stadig vekk og jeg går aldri lei. Det er sikkert mange av dere som er lei av 80-tallsnostalgi, men dere kan gå og henge dere. Bring back the eighties.

------------------------------

Artificium Sanguis er et amerikansk black metal band som har gitt ut en demo. Du kan høre hele demoen på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Chthonic - 鬼縛 / Forty-Nine Theurgy Chains

Grave Digger - Highland Farewell

Dimmu Borgir - Gateways
Denne videoen er grunnen til at jeg aldri kommer til å sjekke ut det siste Dimmu Borgir albumet. Det er ikke dårlig, men ikke faen om dette kan kalles metal.

0 Comments: