søndag, juni 05, 2011

Metal Søndag 5. juni


Iced Earth - Night of the Stormrider
Century Media Records, 1991

Iced Earth er muligens det aller mest kjente og populære power metal bandet fra USA. Mest fordi de ikke kjører på med corny happy up beat riff som mange europeiske band gjør og at de alltid har en solid dose thrash i musikken. Det er liksom mye mer seriøst enn standard power metal og betydelig mørkere. Både lyrikk og stemning er mørk og voldelig, og det er veldig lett å headbange til dem. Night of the Stormrider er deres andre album og det mest thrash i seg. Så mye at jeg nøler med å kalle dette power metal. Dette er virkelig harde saker og det ingenting overmelodiøst med dette. Det er kanskje derfor dette er kanskje det minst kjedelige Iced Earth albumet. Det er bare kule riff hele veien uten alt for lange låter som bare drar ut riffene lengre en de burde dras ut. Det er også det eneste albumet med John Greely på vokal. Han har en stemme laget for metal, men er det er nok av de som hater stemmen hans. Han kan minne litt om Rob Halford, bare veldig andreledes (ikke den mest elegante forklaringen, men jeg kommer ikke på noen god beskrivelse).

I stedet for å fortsette å forsøke på klønete vis å beskrive dette albumet, så vil jeg bare si at det er snakk om tøff amerikansk power metal med en god dose thrash. Du trenger ikke å være noen power metalfanatiker for å like dette. Alt du trenger å være er en som verdsetter gode riff, og en mørk og episk atmosfære. Dette er Iced Earth på sitt beste (og hva de trenger å gå tilbake til hvis de skal ha noe håp om å slutte å suge så jævlig som de gjør nå).

------------------------------------

Orcses er et primitivt death metal band fra Mordor med en demo ute. Elsker du primitive og tunge riff, vold og orcer, og hater mennesker, alver, dverger og hobbiter, så sjekk ut deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Magica - Wait for Me

Dreadnaught - Cut Throat Blues

Sister Sin - One out of Ten

0 Comments: