søndag, juni 26, 2011

Metal Søndag 26. juni


Ásmegin - Hin Vordende Sod & Sø
Napalm Records, 2003

Folk metal kan være en vanskelig sjanger for seriøse metalheads å sette seg inn i. Ofte blir folkemusikken unødvendig fluff og riffene for svake. Ásmegin faller ikke i den fellen og spiller skikkelig melodiøs black metal der folkemusikken er med på å virkelig bygge opp riffene. Riffene kan fint stå alene, men folkemelodiene løfter dem opp til nye nivåer av genialitet, så de har en grunn til å være der. Det er dette som er hva folkemusikk i metal alltid burde gjøre, men ikke bestandig gjør. I tillegg til gode melodiøse riff med effektiv bruk av folkemelodier og instrumenter, så har låtstrukturene en nesten kaotisk følelse som gir hele lydbildet noe skikkelig vilt over seg. Uansett hvor mange ganger man hører på dette albumet, så blir man tatt med på en vill sonisk reise som kan føles i hele kroppen hver gang. Alt er bare fylt med så my energi at man kan umulig kjede seg når man hører på Hin Vordende Sod & Sø. Samtidig er det veldig atmosfærisk og dypt, så man sitter med følelsen av glemt nordisk fortid der myter blir virkelighet. Det er som om de gikk inn for å dekke alle tingene som får metal til å fungere og de klarte det virkelig hvis det var målet. Vokalen går i fra hese black metal skrik, til dype death metal growl og til både ren mannelig og kvinnelig vokal.

Eneste grunnen til å unngå dette albumet er hvis du er typen som blir lett overveldet av litt kaos og mange ting på en og samme gang. Som nevnt, så er dette albumet en vill sonisk reise. Men er du ute etter et av de mest geniale og unike folk metalalbumene der ute, så er dette en klassiker du må sjekke ut. Det er album som dette som gjør meg stolt over å være norsk.

------------------------------------

Somnae er et amerikansk melodiøst death metal band med et hint av prog. De har gitt ut en selvfinansiert EP som dere kan høre på deres Myspace.

I går to The Untouchables Hard Rock Club et krafttak imot kreft. Fra klokken 14:00 frem til 01:00 spilte metal og hard rock band et halvtimes sett hver. Som vanlig var det få som møtte opp, men det var virkelig kult uansett. Mange gode undergrunns band møtte opp som jeg fikk gleden av å oppdage for første gang. Hvis du også vil også hjelpe til, så kan du kontakte Kreftforeningen her.

Nå over til metal musikkvideoer.

Anthrax - Antisocial
Trust cover

Rectal Smegma - Get Dirty Bitch

A Band of Orcs - Into the Maelstrom

0 Comments: