søndag, mai 15, 2011

Metal Søndag 15. mai


Sepultura - Morbid Visions
Cogumelo Records, 1986

Brasiliansk thrash fra 80-tallet er noe av den råeste musikken som noen gang er laget. Både black metal og death metalsjangeren har brasilianske band å takke for den råskapen vi tar for gitt i disse sjangrene i dag. Det mest kjente av disse pionerene bandene er Sepultura. De er kanskje mest kjent for nu-pisset de gav ut på 90-tallet, men 80-tallsutgivelsene deres er noe av beste som har kommet ut fra Sør-Amerika. Disse unge brasilianerne hørt mye på Venom og innså at metal ikke burde handle om å være noen flinkis eller lage låter for kommersiell radio. Så i likhet med Venom tok de den lo-fi veien med sloppy som faen spill og rå lydproduksjon. En hver fan av tidlig black metal burde få en kraftig ereksjon av høre på dette albumet. De bare går løs på låtene med alt hatet de har bygget opp imot kirken og fascistregjeringen som styrte Brasil den gangen. Max Cavalera kunne virkelig komme med rå vokalbruk den gangen. Han høres virkelig ut som et grusomt umenneskelig beist fra den brasilianske jungelen. Alt sammen er på sitt eget stygge nivå når det kommer til de stygge ulydene som utgjør tidlig ekstrem metal. En hver fan av rå thrash, tidlig death metal og den første bølgen av black metal burde være godt kjent med denne klassikeren. Det eksisterer ikke noe bedre enn band som fokuserer på satanisme og vold, og som klarer å høre ut som de virkelig mener det de synger om. Dette albumet er på samme nivå som det beste av Venom, Slayer og Sodom.

Jeg har allerede bruk ord som lo-fi og sloppy. Disse to ordene oppsummere den råskapen du vil møte når du setter på denne klassikeren. Og siden du mest sannsynlig kommer til å skaffe deg den på CD, så får du Bestial Devastation fra 1985 med på kjøpet som bonusspor. Det er nok til å få deg til å headbange hele natten mens du spiller dette albumet på repeat.

-----------------------------

Vixen Execution er et death/grind fra New Zealand med to demoer/EP-er ut. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Det var et Judas Priest cover band på Glassheim i går. Utrolig bra siden jeg neppe får noen sjanser til å se the real deal. Ingen kan høres ut som Rob Halford, men denne fyren gjorde en bra jobb. Oppvarmingsbandet var et poppunkband som het Brain Bullets. Ok nok live, men ikke faen om jeg hadde giddet å høre på dem på plate.

Nå over til metal musikkvideoer.

Mr. Bungle - Quote Unquote

Tuatha de Danann - The Dance of the Little Ones

Gojira - Vacuity

0 Comments: