søndag, mars 13, 2011

Metal Søndag 13. mars


Demolition Hammer - Tortured Existence
Century Media, 1990

På 90-tallet begynte thrash å bli mindre og mindre vanlig. Death metal og black metal tok over som den ekstreme siden av metal, og mange av de store navnene innfor thrash begynte å spille neddummet radiorock. Men thrashsjangeren var langt i fra død og langt i fra utkonkurrert. I 1990 kom dette albumet og viste en gang for alle at thrash er like ekstremt, brutalt og tungt som det tøffeste av det tøffeste innfor death og black metal. Dette er et band som virkelig levde opp til navnet sitt. Dette albumet er som å bli slått i hodet med en slegge. Gitartonen er fucking tykk og tung, og det første som slår deg ut når du setter på Tortured Existence. Sammen med trommene knuser de først øretrommene dine og så hjernen din. Du blir redusert thrash zombie. En enmanns moshpit som går ut og dreper posers. Vokalen er virkelig aggressiv og ikke så langt unna fra det man kan forvente fra tysk thrash. Men riffene er uten tvil amerikanske og man kan høre at dette er skikkelig amerikansk thrash. Det eneste negative er kanskje at låtstrukturene er veldig rettfrem og ensformig til tross av de tekniske riffene, men for meg er ikke det noe stort problem. Det beste er at de bare kjører på i stedet for å fucke rundt.

Hvis du synes thrash burde være like brutalt som death metal, så er dette albumet perfekt for deg. Det er hardt, tungt, brutalt og stygt hele veien uten nåde. Det kan sikkert bli litt for monotont for noen, men jeg tror de fleste burde ikke ha noe problem med dette. Dette albumet er en thrashklassiker laget for nonstop headbanging og grusomme voldshandlinger. Perfekt musikk for å knuse trynet på noen med en hammer eller bare knyttnevene. Og det beste er at dette albumet er bare oppvarmingen på hva dette bandet skulle får til med oppfølgeren.

------------------------------------


Skru av lyden og sett på din favoritt death metal låter som er ca. 3:30 min lang og med tittel/lyrikk som passer. Her er noe forslag.

Cannibal Corpse - Gutted
Accidental Suicide - My Dangling Corpse
Autopsy - Gasping for Air
Death - Mutilation

Har du dine egne forslag (trenger ikke å være death metal), så post dem i kommentarseksjonen.
------------------------------------

Salt of the Earth er et amerikansk doom band med to demoer ute. Du kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Ozzy Osbourne - Shot in the Dark
Fuck Youtube og Sony Music.

Mortemia - The One I Once Was

Immortal - Tyrants

0 Comments: