søndag, januar 23, 2011

Metal Søndag 23. januar


Massacre - From Beyond
Earache Records, 1991

Old school death metal er noe mange metalheads tilber, og det med god grunn. Moderne death metal handler nesten bare om aggressivitet og brutalitet, mens klassiske band som Massacre har noe magisk som er nesten umulig å gjenskape i dag. Det er ikke sånn at aggressiviteten og brutaliteten til nyere band er noe problem. Massacre gikk også inn for å være virkelig brutal, men de gikk inn for mye mer enn det. De gikk inn for skrive gode låter med solide riff og med alle de harmoniene og dynamikken som er nødvendig for å skape god metal. Så i stedet for masse blast beats, så spiller trommisen variert. I stedet for gurglende growling, så har de den klassiske old school death metal vokalen som bare er to hakk dypere og hesere enn thrashvokal. Og når det kommer til riffene, så er de akkurat slik death metal pleide å være på 90-tallet. Det vil si man kan faktisk høre dem og skille dem ut uten å være noen death metalfreak. Du kan til og med høre bassen om du følger godt med. Hele lydbildet er tykt, tungt og dypt slik ekte death metal skal være. Hvis jeg skulle sammenligne dette med mer kjente band, så tenk deg en mellomting mellom Death og Cannibal Corpse.

Er du vant til moderne death metal som enten er superbrutal og/eller overdreven teknisk, så kan det hende at du synes dette albumet er litt kjedelig. Men er du typen som verdsetter gode riff, mørk atmosfære og har respekt for ekte death metal, så burde du ikke nøle et sekund med å skaffe deg denne klassikeren.
Massacre - Inhuman Condition
Earache Records, 1992

Siden denne EP-en fulgte med som bonusspor på reutgivelsen av From Beyond, så er det like godt å nevne at den er like kul som albumet. Riffene er knusende og fører til headbanging. Det er mye av det samme som albumet, noe som er bra siden albumet er drittøft. Massacre gav ut enda et album i 1996, men ut i fra det jeg har lest, så er det et elendig album. Uansett kvalitet på oppfølgeren, så er det ingen tvil om at både album og EP er verdt å få tak i. Digger du ekte death metal, så digger du dette.

---------------------------------------

Karuna er et irsk power metal band med en demo ute. Dere kan høre en av låtene fra demoen på deres Myspace.

Det var hyllest til DioGlassheim på lørdagen. Rowan Robertson som spilte gitar for Dio mellom 1989 til 1991 hadde samlet et hyllestband og spilte gamle Dio låter. Jeg for lat til å finne ut hvem vokalisten var, men han gjorde en god jobb med å høres ut som Dio. Oppvarmingsbandet var et hard rock bandet Wild Side.

Nå over til metal musikkvideoer.

WildeStarr - Arrival

Öröm - Csöndben

Lamb of God - Redneck

0 Comments: