søndag, november 07, 2010

Metal Søndag 7. november


Demons & Wizards - Demons & Wizards
Steamhammer/SPV, 1999

Demons & Wizards er kjent navn for de fleste power metalfans. Mest fordi det er et prosjekt mellom Blind Guardian vokalist Hansi Kürsch og Iced Earth gitarist Jon Schaffer. Er du en power metalnerd, så har du nok allerede dette albumet i samlinga. Men har du et liv (i motsetning til meg), så har du så vidt hørt om dette prosjektet, men ikke giddet å sjekke det ut enda.
Det er et prosjekt mellom de to mest kjente power metalbandene der ute, så musikken har litt elementer fra begge bandene. Stemningen og selvsagt vokalen minner mest Blind Guardian, mens riffene ikke er så altfor langt unna Iced Earth. Eneste forskjellen er at disse riffene er interessante, levende og ikke møkkjedelige i motsetning til hva man kan forvente Iced Earth. Men la oss ikke snakke om hvor kjedelig Iced Earth er og konsentrere oss om Demons & Wizards.
Hvis du er ute etter power metal som kjører på full styrke når det kommer til speed og overdrevene forsøk på å være episk, så er Demons & Wizards en skuffelse. Musikken er mer midttempo og moden enn hva man assosierer med power metal. Følelsen av melankolsk nostalgi er overveldende på dette albumet. Så mye at man ikke trenger å skamme seg om man feller en tåre eller to. Det er nok av atmosfæriske power metalband der ute, men få har grepet meg som Demons & Wizards.

Er du typen som hovedsakelig liker mer up beat power metal, så kan dette være et litt kjedelig album. Men er du typen som verdsetter atomsfære og solide riff, så er Demons & Wizards et album du kommer til å elske. Dette albumet har alle de tøffe riffene og tyngden mange savner i moderne power metal, det har en stemning som kan konkurrere med en rekke doomklassikere og er profesjonelt gjennomført.

-----------------------

Crownless er et spansk gothic metal band med en selvfinansiert EP ute. Du kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Cool Head Clan - Százszor Ölelj Még

Hecate Enthroned - An Ode For A Hunted Wood

Wolf - Hail Caesar

0 Comments: