søndag, oktober 31, 2010

Metal Søndag 31. oktober


King Diamond - "Them"
Roadrunner Records, 1988

Halloween er en tid for horror, så det er bare naturlig å sette på alle dine favorittalbum med King Diamond. "Them" handler om unge King som får besøk av bestemoren som har vært innstengt på et asyl. Hun holder teselskap på loftet med usynelige gjester. King får være med og lærer om Amon. De lager mer te av morens blod. "Them" er tydeligvis onde og King kommer under deres trolldom.
Musikalsk er det alt man kan forvente fra klassisk King Diamond. Det er alle de skarpe og geniale riffene av den melodiøse typen som man burde forvente fra et King Diamond album. Er en trommenerd, så kommer du til å digge hva Mikkey Dee får til på "Them". Men bandets hovedstjerne er selvsagt King Diamond. Han er mest kjent for sin unike falsettvokal, men også for strekke stemmen sin på andre måter. Han har en stemme som er skapt for overnaturlig horror.

"Them" er et klassisk album, men ikke blant mine favoritter. Det er det første King Diamond albumet jeg hørte og som fikk til å innse at jeg hadde valgt riktig sjanger å dedikere livet mitt til. Det er bare det at jeg liker Abigail og oppfølgeren til dette albumet bedre. "Them" er uansett et genialt album. Liker du neoklassisk metal, solide riffstrukturer og skrekk, så er dette et album du må sjekke ut. Det er som en klassisk skrekkfilm i audio format.

-------------

Beyond Mind er et black metal band fra New Zealand med en selvfinansiert EP ute. Du kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Cannibal Corpse - Priests of Sodom

Setherial - A World In Hell

Judas Priest - Turbo Lover

HAPPY HALLOWEEN

0 Comments: