søndag, oktober 17, 2010

Metal Søndag 17. oktober


Devil Doll - Eliogabalus
Hurdy Gurdy Records, 1990

Devil Doll er et av musikkhistoriens mest unike band. Det er mer et orkester enn et band, som er dirigert av Mr. Doctor. Mr. Doctor er geniet bak Devil Doll og bandets vokalist. Han er en særing som spilte inn et album med fult orkester og hele pakke, bare for å så lage en kopi som han beholdt selv. Han har også en fantastisk og unik stemme som passer den morbide galskapen som utgjør hvert Devil Doll album. Akkurat som debutalbumet jeg skrev om i fjor, så er det lange og flotte symfoniske partier gjennom hele albumet. Det er bare små glimt av elektrisk gitar her og der. Men når de kommer, så er de virkelig kule og metal som faen. Mye av geniet til Devil Doll er at Mr. Doctor er en god komponist, men jeg ønsker virkelig at han gitt ut et progressiv power metalalbum i med fokus på de geniale riffene.
Det som skiller dette albumet fra de andre, er at det er to låter i stedet for en lang låt. Begge låtene er i samme stil som alt annet av Devil Doll. Lange symfoniske stykker, avantgarde sangoppsetninger og utbrudd av melodiøs metal. Det hele er pakket inn en atmosfære av kryptisk okkultisme og gamle skrekkfilmer i sort/hvit.

Devil Doll kommer til å være noe av det særeste og mest avantgarde du noen gang kommer til å høre i ditt liv. Og det kommer til å være blant dine mest skumle musikkopplevelse i nattemørket. Dette er perfekt for både Halloween og hvilken som helst mørk natt hvor du føler frykten ta over.

---------------------------------

Untruth er et australsk metalcore band som utrolig nok ikke suger. De har ut gitt en demo og en selvfinansiert EP, som kan høres på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Orden Ogan - We Are Pirates

Van Canto - Last Night of the Kings

Hatesphere - Floating

0 Comments: