tirsdag, august 31, 2010

Fragell: – Veldig trist at Kurtz er ute

Siden 1991 har Paul Kurtz vært den udiskutable lederen av humanistorganisasjonen Center for Inquiry. Men nå er den 84 år gamle gründeren sparket av yngre arvtakere.

Center for Inquiry er en viktig institusjon i amerikansk humanisme. Senteret ble startet i 1991 av filosofiprofessor Paul Kurtz. Senteret ble grunnlagt på to allerede livskraftige organisasjoner som også ble startet av Kurtz. Avleggerorganisasjoner og avdelinger finnes i dag i 19 land og på en rekke ulike steder i USA.


I 1995 flyttet Center for Inquiry (CFI) inn i sitt nåværende hovedkvarter nær byen Buffalo i delstaten New York. Kontorlokalene er på nær 3500 kvadratmeter etter den siste utvidelsen i 2005. Magasinene Free Inquiry og Skeptical Inquirer gies ut med basis Center for Inquiry-miljøet.

Hovedmålet til Center for Inquiry er ifølge deres egne nettsider å motarbeide religion og pseudovitenskapens innflytelse på offentlig politikk og i samfunnslivet, samt motarbeide den stigmatiseringen ikke-troende i USA ofte blir offer for.

Grunnleggeren Paul Kurtz har gjennom hele sitt liv vært en svært driftig mann, og er utvilsomt en av de mest sentrale personene i den internasjonale humanist- og skeptikerbevegelsen. I tillegg til å bygge opp Center for Inquiry-bevegelsen med alle underavdelinger og knoppskytingsorganisasjoner, så har han skrevet over 45 bøker, hvorav "The Transcendental Temptation: A Critique of Religion and the Paranormal" er blant de mer kjente. I 1999 fikk han International Humanist Award av IHEU. Prisen ble overrukket av daværende IHEU-president Levi Fragell.

Link

0 Comments: