søndag, juli 25, 2010

Metal Søndag 25. juli


Windir - 1184
Head Not Found, 2001

Windir er et av de navnene alle som digger norsk/viking/melodiøs black metal er kjent med. Jeg har skrevet om de to første albumene tidligere, og begge gangene snakket jeg om majestetiske lydlandskaper, følelsen av norske natur, viking forfedre og alt det der. Har du hørt dem vet du godt hva jeg snakker om. Det er musikk som blokkerer ut alt annet og som man kan høre på i evigheter mens man lar riffene drive over vidder og fjell.
Alt et Windir album skal ha finner man her. Vokalen til Valfar, fornuftig og tolerabel bruk av keyboards og solide melodier. Det som skiller dette albumet fra forgjengerne er at det er mer teknisk spilt og sammensatt. Riffene er fortsatt basert på folkemusikk, men de gjør mye mer ut av det på 1184. Det er ikke ekstremt åpenlyst siden det fortsatt er klassisk Windir, men de tok i litt ekstra når de satte sammen disse låtene. Om du er mer opptatt av kule riff enn atmosfæriske lydlandskaper, så er dette et bedre album å starte med enn forgjengerne.

Windir står som kroneeksempel på hvordan black metal med melodi og keyboards kan fortsatt være skikkelig black metal. Alt flyter påfekt på 1184 og det er alt kan forvente fra klassisk Windir pluss mer.

-------------------------------

Pantheon er et britisk thrash band med en selvfinansiert EP og en demo ute. Du kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Dream Evil - Fire! Battle! In Metal!

Enochian Crescent - Ghost of Saturn

Semen Datura - The Ancient Snake

0 Comments: