søndag, juli 18, 2010

Metal søndag 18.juli


Kyuss - Wretch
Dali Records, 1991

Siden det er sommer, så synes jeg det er passende å skrive om god gammeldags stoner rock og metal. Kyuss er som kjent en av de viktigste pionerene i sjangeren siden de var tidlig ute med å spille tidlig Black Sabbath og 60/70-talls hard rock i en mer moderne 90-talls sammenheng. De andre albumene jeg har skrevet om her på Metal Søndag har vært seig og tung stoner metal. Kyuss har aldri vært et doom band, men de har bestandig hatt mye til felles med doom sjangeren med bruk av skikkelig seige og tunge metal riff.
Derfor kan deres debutalbum være et lite sjokk hvis man forventer noe i retningen av Blues for the Red Sun og den selvtitulerte oppfølgeren. I stedet for seig stoner metal, så blir man møtt med tung stoner punk rock.
Kyuss hadde raske låter blandet med de seige på de andre albumene, mens her er det motsatt. Det er klare hint av Black Sabbath å finne på Wretch, men det er også store doser med Black Flag også. Men uansett hastighet på låtene, så er de tunge som faen og rocker hardt som faen.
For til tross av punken, så er det fremdeles et stoner album. Mer stoner rock enn stoner metal, men det burde ikke være noe problem du bare er ute etter god tung musikk.

De seige riffene er på plass akkurat som kan forvente fra Kyuss, det er bare større doser speed og punk enn det er på oppfølgerne. Så det er ikke et radikalt annerledes album, bare litt tøffere og røffere.
Er du ute etter stoner som får deg til å headbange samtidig som det får deg til å forsvinne i en hasjtåke, så er Wretch albumet for deg.

------------------------------------

TarpitOrchestra er et finsk stoner/groove metal band som har gitt ut to selvfinansierte EP-er. du kan høre dem på deres Myspace.
(må bare påpeke at det er bare to hele låter på deres Myspace mens resten er samples, men i gjengjeld er de to låtene solide)

Nå over til metal musikkvideoer.

The Murder of My Sweet - Follow the Rain

Municipal Waste - Sadistic Magician

Lands of Past - Fallen pledge

0 Comments: