søndag, juni 20, 2010

Metal Søndag 20. juni


Rush - Fly by Night
Mercury, 1975

Rush - Fly by Night
Mercury, 1975

Rush er et navn en hver prognerd er kjent med. Jeg har skrevet om dem tidligere som pionerer innenfor progressiv metal og jeg har skrevet om deres debutalbum der de spiller god gammeldags 70-talls rock. Deres andre album, Fly by Night er det albumet som bygger broen mellom dem som rockeband og dem som tidlig et progressiv metal band. Dette er albumet der de blir progressive, og selv om riffene ikke er helt i metalterritoriet, så er de virkelig heavy.
En annen ting som er verdt å nevne er at dette er det første albumet med oppsetningen av Geddy Lee, Alex Lifeson og Neil Peart. En oppsetning som har vart helt frem i dag. Ganske imponerende hvis man sammenligner det med andre 70-talls band som fremdeles er aktive og ser hvor mange medlemmer de har gått gjennom i årene som har gått.
Dette albumet har alt som trengs for å være et skikkelig Rush album. Alt er så perfekt briljant som det går an å bli. Riffene er genialt satt sammen med genial tromming og Geddy Lee sin vokal. Det er teknisk og progressivt som bare faen, men går aldri inn i den unødig instrumentale onaneringen som gjør at mange har avsmak for prog. Musikken er som sagt perfekt sammensatt.

Dette er albumet hvor Rush så vidt begynte å spille tidlig metal, men de var ikke helt i mål enda. Men med tanke på hvor genialt dette albumet ellers er, så er ikke det noe problem. Selv om du er typen som ikke liker verken prog rock eller prog metal, så anbefaler jeg dette albumet på det sterkeste. Dette er et prog rock band som ikke har glemt rockedelen av prog, så hvis du digger solide riff kommer du garantert til å digge dette. Dette er et album alle burde sjekke ut.

----------------------------

David J. Gibbs er en brite som spiller melodiøst black metal og som har gitt ut en demo. Du kan høre demoen på hans Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

The Plasmatics - Tight Black Pants

Fireball Ministry - Sundown

Turisas - Battle Metal

0 Comments: