søndag, mai 02, 2010

Metal Søndag 2. mai


Metal Church - The Dark
Elektra Records, 1986

Metal Church er et av de navnene en hver metalhead burde være kjent med, spesielt hvis de påstår de liker old school thrash og 80-talls metal. De var kanskje ikke det tyngste eller raskeste thrash bandet i sin tid, spesielt sammenlignet med ekstreme klassikere som Reign in Blood, Darkness Descends og Pleasure to Kill, men de hadde absolutt noen av de beste riffene. Metal Church hadde den rene og ekte heavy metalfølelsen som mange thrashband manglet i sine forsøk på å være raskest og hardest mulig. Metal Church var ikke redd for sakne ned farten og la riffene tale for seg selv. Til og med en rolig låt som Watch the Children Pray knuser mange tøffere thrashband med sine rene og ekte metalriff.
Så godt som alle låtene har drittøffe riff med den perfekte metalfølelsen, så godt som alle låtene er skikkelig headbanging materiale, og så godt som alle låtene er klassikere.

Det er vanskelig for meg å virkelig beskrive hvor genialt dette albumet er med mine egne ord. Dette er et av de albumene som ganske enkelt definerer metal. Ikke thrash eller heavy metal, men metal i sin helhet. Det kan ta en del gjennomlytninger for å forstå siden man kanskje er vandt til mer ekstrem metal, men setter man seg ned og virkelig lytter kommer man til å virkelig høre noe av den beste musikken som noen gang er laget.

--------------------------

Xipe Totec er et mexicansk death metal band som gav ut en demo helt tilbake i 1998! Du kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Manowar - Return of the Warlord

Motörhead - Iron Fist

Saxon - Hungry Years

0 Comments: