søndag, april 25, 2010

Metal Søndag 25. april


Bathory - Under the Sign of the Black Mark
Under One Flag/Black Mark, 1986

Under the Sign of the Black Mark er et av tidenes beste black metal album. Dette er albumet virkelig skapte skillet mellom den første bølgen og den andre bølgen av black metal. De to forrige albumene var tidlig black metal, men i form av primitiv speed metal med satanistisk lyrikk. Dette er 100 % ren black metal.
Dette albumet veksler mellom nakkebrekkende speed og seige doomaktige partier, men beholder en ekstrem mørk stemning hele veien. Riffene er som forventet simple som faen, men effektive. Den råe gitarsounden sammen med de hese skrikene til Quorthon er noe mange black metal band har forsøkt å kopiere i ettertid, men få har kommet nærheten av den råskapen og ondskapen som er på dette albumet. Når man hører på dette albumet, så kjenner man trangen til å headbange til hodet detter av, men sjansene er store for at man er for paralysert av stemningen til å gjøre det.
Dette er albumet hvor Quorthon beveger seg så vidt imot viking metal. Lyrikken er hovedsakelig satanistisk, men låter som Massacre, Equimanthorn og Chariots of Fire har et større preg av Conan the Barbarian enn av Satan.

Etter 1986 har det kommet mange band og album som er mer ekstreme enn Under the Sign of the Black Mark, men få har kommet i nærheten når det kommer kvalitet. Dette albumet er ufattelig hardtslående i sin rene og ekte råskap. Det er og blir en av musikkhistoriens beste og viktigste album, og du må seriøst hate god musikk om du ikke forstår det.
Dette er et av de få albumene man kan kalle for perfekt.

---------------------------

Hatembrace er et brasiliansk death metal band som har gitt ut en demo. Synes du antikkens Egypt og death metal er tøft, så anbefaler jeg å sjekke dem ut på deres Myspace.

Jeg var på konsert på Glassheim i går.
Første band var thrashbandet Inquested. De var bra nok og alt det der, men hadde ikke nok trøkk for meg. Ikke fordi de ikke spilte hardt, men på grunn av at lydkvaliteten ikke var topp og ting druknet ut. Men det er sånn det ofte ender opp når man er oppvarmingsband.
Andre bandet var heavy metal bandet Triosphere. Jeg har sett dem før og jeg kan si de var skikkelig bra som vanlig. Eneste problemet var at jeg kjøpte pizza og gikk dermed glipp av halve konserten.
Til slutt var det ingen andre enn selveste Arch Enemy. Som forventet var de råe og alt det der, men noe av konsertopplevelsen var ødelagt av fulle idioter som prøvde å lage en moshpit. Moshing er noe man gjør til thrash og hardcore punk, og da uten å forstyrre de som prøver å headbange. Når ingen viser interesse i å delta, så betyr ikke det man skal prøve igjen 5 minutter etterpå.

Men i stedet for å skrive en lang tekst om forvokste drittunger som prøver seg på moshing uten å ha noe forståelse av det, så gir jeg dere metal musikkvideoer.

Overlorde - Snow Giant

Girlschool - Emergency

Delain - April Rain

0 Comments: