søndag, april 11, 2010

Metal Søndag 11. april


Manowar - Battle Hymns
Liberty Records/EMI Records, 1982

Å definere ren og ekte metal er veldig enkelt, alt man trenger er å peke på Manowar. Bassist Joey DeMaio og gitarist Ross the Boss møttes på en Black Sabbath konsert i 1980, og resten er historie som de sier. Med Eric Adams på vokal spilte de inn dette albumet som står nå som selveste definisjonen på ekte metal.
Hele albumet er solid metal hele veien uten noe bullshit. Det er et spor dedikert til en bassolo, men alle låtene er tvers igjennom tøffe riff satt sammen slik god tradisjonell metal skal være. Trommingen er fantastisk og den stemmen til Eric Adams er høy og kraftig nok til å sprenge høytalerne/øretelefonene dine.
Låtene strekker fra rett frem heavy metal man kan headbange til og å kjenne riffene gå gjennom kroppen, til to virkelig episke låter som skulle sette standarden til Manowar. Dette er for meg det ultimate Manowar albumet. Senere album er geniale på sine egne sære måter, men Battle Hymns er fri fra fyllmateriale og bullshiten man finner på de andre albumene. Hvis du er typen som har tidligere avvist Manowar som noen corny muskelbunter som tar fjollet fantasylyrikk for seriøst, så kommer du til å bli positivt overasket når du setter på dette albumet.

Skal du bare skaffe deg et eneste Manowar album av en eller annen idiotisk grunn, så er dette albumet du må skaffe deg. Det er ikke en enste feil å finne. Nærmeste er bassoloen, men den har en særegen sjarm.
Skaff deg dette albumet snarest med mindre du vil bli stemplet som en poser og pingle for resten av livet.

------------------------------------------

Sliver: The Mayhem er et italiensk lo-fi thrash band med en demo ute. Er du ute etter å høre hvor sloppy og klønete thrash kan ble burde du sjekke ut dere Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Savatage - 24 Hrs Ago

Takayoshi Ohmura - Wanna Get A Good Love

Motörhead - 1916
Fanvideo.

0 Comments: