søndag, mars 07, 2010

Metal Søndag 7. mars


Amorphis - The Karelian Isthmus
Relapse Records, 1992

Finsk death metal er kanskje ikke like kjent som svensk, men de fleste fans av god gammeldags death metal har litt peiling på den finske scenen fra tidlig 90-tallet. Et av de mer kjente finske bandene er Amorphis. De er kanskje mest kjente for sine mer melodiøse og progressive album fra senere i karrieren deres, er man en fan av skikkelig death metal er det debutalbumet deres man kjenner dem for.
Dette albumet er skikkelig old school death metal, men med flere hint av prog og melodi enn det som var vanlig på begynnelsen av 90-tallet. Musikken er også har en betydelig mer episk atmosfære enn det som er vanlig fra denne tiden og lyrikken er litt dypere enn standard vold, splatter og horror lyrikken man ellers finner i old school death metal. Lyrikken handler mer om mytologiske aspekter rundt krig og sammen med litt progressive låtstrukturene med små hint folkemusikk blir det til noe virkelig unikt. Det er også en del seige og blytunge riff som går inn i death doom territoriet.

Lurer du på hvordan Amorphis hørtes ut før de var melodiøse og alt det der, og hvordan de høres ut som et skikkelig death metal band er det verdt å sjekke ut dette albumet. Men den virkelig grunnen til å sjekke ut dette albumet er fordi det er et stykke med unik og virkelig solid death metal. Det er alt man burde forvente fra klassisk death metal med et virkelig særpreg man ikke finner i moderne death metal.

-----------------------------------------------

THE PAUL BALOFF WORKOUT from TALES FROM THE PIT VIDEO MAGAZINE


-----------------------------------------------

Despise & Conquer er et tysk death metal band som har gitt ut en demo. Du kan høre hele demoen på deres Myspace.

Må bare nevne at Amorphis det første bandet som ble lagt til Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives.

Nå over til metal musikkvideoer.

Metal Church - Watch The Children Pray

Rainbow - All Night Long
Harryfaktoren til Rainbow gikk betydelig opp etter at Dio sluttet som vokalist.

Morgana Lefay - Delusions

0 Comments: