søndag, mars 21, 2010

Metal Søndag 21. mars


Destruction - Sentence of Death
Steamhammer, 1984

De tre store i tysk 80-tallsthrash er Sodom, Kreator og Destruction. Jeg har tidligere skrevet om de to første, men av en eller annen grunn har jeg nesten glemt av Destruction. En synd og skam spør du meg.
Tysk thrash var betydelig mer ekstremt enn amerikansk thrash, og mye av den ekstremiteten kom nettopp fra Destruction. I 1984 var thrash metal fremdeles under utvikling og ikke blitt så stort som det var utover resten av 80-tallet. De mest ekstreme bandene som var kjent på den tiden var Slayer og Sodom, så jeg kan forestille at denne EP-en må ha vært bråkete som faen for den gjennomsnittelige Twisted Sister fan.
Riffene er standard thrashriff spilt raskt slik thrash riff skal spilles. De er ganske råe, men samtidig litt mer tekniske enn de to andre tyske thrashgudene (selvsagt med tanke på hvor primitiv Sodom er, så er det snakk om mer enn litt). Vokalen er også rå og er ikke så fryktelig langt unna tidlig black metalvokal.
Generelt er dette ikke en så verst start på et av Tysklands mest kjente thrashband.




Destruction - Infernal Overkill
Steamhammer, 1985

Året etter kom de med debutalbumet Infernal Overkill. Dette er hvor deres satanistiske og voldelige form for metal virkelig ble spedd utover de stadig voksende massene med thrashere. Med skarpe gitarer, brutalitet og råskap satte de standarden for tysk thrash. Med konstante angrep av både melodiøse og brutale riff om hverandre gav de lytteren ingen pusterom til å ta pause fra headbanging. I tillegg til solide riff er det mange solide gitarsoloer gjennom albumet.
Det er utvilsomt thrash man hører på fra begynnelse til slutt. Ingenting unødig fancy tull, bare riff etter riff med teutonisk råskap. Det eneste negative som kan bli sagt er at svake mennesker kan synes at dette albumet er litt ensformig, men liker du ikke å bli møtt med nonstop thrashriff fortjener du ikke å leve.

Begge utgivelsene er å finne på en og samme CD. Hvis du ikke har Sentence of Death og Infernal Overkill, så må du skaffe deg dem snarest sammen med en kasse øl. Se hvor mange øl du klarer å tyne i deg mellom headbangingen og hvor mange ganger du må spinne albumet før du er tom for øl.

------------------------------------------

Vomiting Skulls er et finsk black metal band med en dose death metal. De har gitt ut en demo som ligger ute på deres Myspace.

Her er metal musikkvideoer.

Manowar - Die For Metal

Dark Funeral - My Funeral

Mayhem - Deathcrush

0 Comments: