søndag, februar 07, 2010

Metal Søndag 7. februar


Vulcano - Live!
Cogumelo, 1985

Brasil er en viktig nasjon når det kommer til tidlig ekstrem metal i form av rå thrash og old school black og death metal. Vulcano var dannet i 1981 og er et av de eldste thrashbandene fra Brasil og muligens det første black metal bandet der nede. Deres første demo fra 1983 er ikke akkurat det tøffeste fra den tidsperioden, men jeg antar at de oppdaget Venom og Slayer like etterpå, for deres første album er råe saker. Det som skiller dette debutalbumet fra mange andre er at det er et livealbum. De var ganske kjente for sine gode liveshow, men det er allikevel uvanlig at et band gir ut et livealbum før noe studioalbum. Men det fungerer uansett siden det fanger opp råskapen deres. Musikken er blanding av tidlig speed/thrash metal og tidlig black metal. Mye av musikken er mer midttempo og mer rolig enn hva man forventer fra tidlig black metal, men det fungerer veldig fint på sin egen sære måte. Samme med lydproduksjonen, som er betydelig bedre enn hva man burde forvente fra et primitivt brasiliansk 80-tallsband.

Dette er et sært stykke eksterm metal historie som jeg egentlig kun kan anbefale til spesielt interesserte. Er du mer en melodiøs progsnobb er det ok om du står over denne, men for de av oss som faktisk liker metal for det primitive bråket det egentlig er, så er dette livealbumet et hellig relikvie som burde tilbes.

-------------------------------------

Acedi er et dansk enmanns black metal band som har gitt ut tre demoer. Liker du black metal av den depressive typen, så sjekk ut denne fyrens Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Helloween - Halloween
Jeg liker virkelig ikke at mye av sangen er kuttet for å skvise den inn i standard musikkvideolengde.

Racer X - Loud And Clear

Suicidal Angels - Apokathilosis

0 Comments: