søndag, februar 21, 2010

Metal Søndag 21. februar


Anthrax - Spreading The Disease
Island Records, 1985

De fire store i amerikansk 80-tallsthrash er Metallica, Slayer, Megadeth og Anthrax. Jeg har tidligere skrevet om de tre første, men av en eller annen grunn har jeg nesten glemt av Anthrax. En synd og skam spør du meg.
Kan du en del om metal fra før ser du at jeg ikke starter mede det første albumet, men med det andre. Det er to grunner til det. For det første er dette det albumet som introduserte meg til dette bandet. For det andre er dette albumet med Joey Belladonna, som er uten tvil bandets beste og mest kjente vokalist. Det er nok av de som foretrekker Neil Turbin fra debutalbumet, men klassisk Anthrax kommer alltid til å være albumene med Joey Belladonna. Mange thrashvokalister går for mer rå og aggressiv vokal, mens Belladonna er av den mer melodiøse typen som man forventer fra heavy metal.
Det er ikke bare vokalen som ligger nært heavy metal, det instrumentale er dypt forankret i thrash sine heavy metal og tidlig speed metal røtter. Men det er ingen tvil at man hører på thrash når man hører trommingen, de raske riffene og det faktum at dette er skreddersydd for en moshpit. Anthrax hadde også røtter i hardcorescenen i New York, så liveshowene deres var betydelig mer kaotiske enn hva som var vanlig metal før thrash virkelig eksploderte utover 80-tallet.

Dette albumet er en klassiker enhver thrasher burde ha i sin samling. Er du bortskjemt på ekstrem thrash kan det ta en del gjennomlytninger før dette albumet klikker. Anthrax er mer lystig og handler mer om popkultur enn om aggresjon og kynisisme hele veien. De har selvsagt sine mørke øyeblikk, men dette er thrash som er morsom å høre på. Spreading The Disease er utdatert og kanskje ikke så ekstrem som mange vil at thrash skal være, men etter å ha hørt dette albumet noen ganger kommer du til å bli hektet. Synd de utviklet seg til å bli et elendig på 90-tallet.

--------------------------------------

Injury to Eye er et australsk death metal band med elementer av både grindcore og doom. De har gitt ut en demo som du kan høre to låter i fra på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Meshuggah - New Millenium Cyanide Christ

White Wizzard - High Speed GTO
Dette er hvordan man skal lage en god metal musikkvideo.

Crucified Barbara - Play Me Hard

0 Comments: