søndag, februar 14, 2010

Metal Søndag 14. februar



Boris - Absolutego
Fangs Anal Satan, 1996

Boris er et japansk band oppkalt etter en låt av Melvins med samme navn (ganske åpenlyst spør du meg at man har samme navn som noe man er kalt opp etter). I likhet med Melvins har de gitt ut veldig variert materiale som strekker seg over flere sjangre innfor både rock og metal, men som oftest er relatert til enten doom eller stoner. Å kalle dem for eksperimentell doom er det nærmeste man kommer å kunne skvise dem inn i noen sjanger.
Debutalbumet deres Absolutego er absolutt noe man kan kalle for eksperimentell doom. Det er snakk om sakte riff som droner i vei i en hel time. Til tider er det ikke engang snakk om riff, men gitarstøy. De første tjue minuttene er for det meste støy og et simpelt doom riff som repeteres. Det er trommer på albumet som dukker så vidt opp i de første ti minuttene, men det er først etter de første tjue minuttene de virkelig setter i gang med improviserte rytmer.
Jeg skal ikke gå i for dype detaljer med klønete forklaringer på hvor det ene og det andre skjer i løpet av den timen det varer, dette er noe man må høre selv. Liker du drone doom og eksperimentell metal, så er både dette albumet og resten av Boris diskografi en sikker vinner. Dette er lammende lydlandskaper man kan høre på i all evighet uten å gå lei. Husk å spill dette albumet på maksimum lydvolum.

I 2001 gav Southern Lord Records ut Special Low Frequency Version (nederste platecover) med bonussporet Drone Evil 2. Bonussporet er nesten åtte minutter langt og ganske grei å høre på, men personlig liker jeg å droppe den siden følelsen av trommehinnene pulsere i stillheten etter hovedlåten er unik opplevelse.

---------------------------------

Immolation - Close To A World Below - piano cover (kinda)


---------------------------------

Dirt er et russisk grindcore band som har gitt ut en demo. Du kan høre hele demoen på deres Myspace.

I går var det 40-årsjubileum for utgivelsen av det første Black Sabbath albumet. Med andre ord er metalsjangeren 40 år i år. 40 år med geniale utgivelser og fantastiske band, noe som er mer man kan si hvilken som helst annen sjanger relatert til pop og rock.

Nå over til metal musikkvideoer.

Tsjuder - Beyond The Grave

Alice in Chains - Would

Impaled - Operating Theatre

0 Comments: