søndag, januar 17, 2010

Metal Søndag 17. januar


Ancient Rites - The Diabolic Serenades
After Dark Records, 1994

Belgiske Ancient Rites er et bands som kanskje mer kjent for sine mer folkemusikkbaserte album der de hyller sine hedenske forfedre, men før de begynte med det spilte de god gammeldags satanistisk black metal.
Dette er den mer brutale typen av black metal med hint av death metal som er fylt opp med blast beats og riff det går an å headbange til. Det er ingen steder hvor musikken stopper opp for å gå inn i mykere partier eller noe sånt tull, bare brutal headbanging hele veien. Med dette mener jeg ikke at det monotont, men at det ikke er noe ambient tull eller unødvendige akustiske partier som bare er der som fyll eller dårlige forsøk på atmosfære. All atmosfæren kommer fra de tunge riffene, og det er sånn det skal være i ekstrem metal.
Som nevnt er det hint av death metal. Om vokalen hadde vært dypere og mindre hes, og om man bare forandret litt på noen riff her og der, så hadde dette vært et ganske tøft death metalalbum. Det er brutalt og tungt nok, og lydproduksjonen er ikke så langt unna.

Hvis du bare er kjent med Ancient Rites mer melodiøse album burde du absolutt sjekke ut dette albumet for å høre en mer rettfrem ekstrem metalutgave av dem. Har du ikke hørt dem før er dette albumet et like bra startsted som de senere albumene, spesielt hvis du er ute etter black metal som minner om Celtic Frost.

-----------------------------------

Ars Goetia er et tysk black metal band som har gitt ut to demoer. Du kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Stormtroopers of Death - Sargent D

Austrian Death Machine - Get To The Choppa

Black Tribe - Victory of Conscience

0 Comments: