søndag, januar 10, 2010

Metal Søndag 10. januar


Rush - Rush
Mercury, 1974

Jeg har tidligere (på klønete vis) introdusert Rush og skrevet både om dem som prog rockere og hvordan enkelte utgivelse av dem er metal. Jeg tror de fleste av oss forstår deres betydning for både prog og metal, så i denne utgaven av Metal Søndag skal vi hoppe tilbake til en tid hvor de var ingen av delene.
Dette deres debutalbum hvor man ikke finner noen av delene, men allikevel er dette et av mine favorittalbum av dem. Det er ikke noe prog å finne her, men i gjengjeld spiller de virkelig solid og teknisk bra. Alle instrumentene flyter så perfekt og på toppen av det hele har vi den unike vokalen til Geddy Lee. Man finner heller ikke noe særlig metal, men det er hardt og tungt nok til å holde oppmerksomheten. Det hele er en mer teknisk og fantastisk versjon av 70-talls hard rock med riff som knuser det meste som kom ut i samme tidsperioden. Dette får Deep Purple og Led Zeppelin fra samme tiden til høres ut som kjedelig pop (noe som ikke er så langt fra sannheten når det kommer til førstnevnte).

Har du ikke hørt dette albumet har du ingen rett til å kalle deg selv for en fan av verken Rush, 70-talls hard rock eller god musikk. Nå er jeg glad for alle prog rock metalutgivelsene til Rush, men om de hadde fortsatt i denne retningen hadde jeg kanskje vært en større fans. Dette albumet er kanskje ikke metal, men det er uten tvil en klassiker.

---------------------------------

Mystika er et fransk gothic metal band som har gitt ut en demo. Du kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Warrior - Fighting for the Earth

Belphegor - Der Geistertreiber

Satan's Host - Metal From Hell

0 Comments: