søndag, desember 06, 2009

Metal Søndag 6. desember


Faith No More - Angel Dust
Slash/London Records, 1992

Faith No More er kanskje ikke et band man forbinner med metal, men siden de er på Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives er det fritt frem for meg å skrive om dem på Metal Søndag. Det er en god del tunge riff å finne på dette albumet, men er du ute etter å rettfrem klassisk heavy metal er dette ikke albumet du burde høre på. Du burde heller da høre på bandet Angel Dust fra Tyskland fremfor dette albumet. Unngå dette albumet om du har en lav grense for hva som irriterer deg når det kommer til eksperimentell musikk. Dette er ikke eksperimentelt som i rare lyder satt sammen i rare strukturer, men som i rare sjangerfusjoner.
Disse sjangerfusjonene skulle inspirere noen virkelig forferdelige band utover 90-tallet. Dessverre er Faith No More et av de bandene vi kan skylde på når det kommer til det nu-pisset som forpestet musikkverdenen utover andre halvdel av 90-tallet. Men det er i fortiden og nu-piss er så godt som død nå (selv om stanken henger tykt igjen), så i stedet for å dvele på det er det bedre å se tilbake på det som faktisk fungerte av sære sjangerfusjoner blandet med tunge riff.

Angel Dust er et av de albumene som ikke passer inn i noen sjanger. Det er tunge og harde riff mesteparten av veien, men de er satt sammen slik at man ikke kan si at dette er heavy eller progressiv metal. Nærmeste blir avantgarde heavy metal. Det er unik musikk hele veien som er spilt inn av noen virkelig talentfulle og geniale musikere, og det er godt nok grunn til at du burde skaffe deg dette albumet.

-----------------------------

Mutant er et britisk thrash band som har gitt ut to selvfinansierte EP-er. De er tøffe som faen og jeg anbefaler å sjekke dem ut på deres Myspace.

Var på Glassheim på lørdag og så selveste Doro. Hvis du er litt treg er hun vokalisten til de tyske metalgudene Warlock. Oppvarmingsbandet var hard rockerne Oak, som spilte bra som vanlig. Siden til Glassheim sier at oppvarmingsbandet var V Before U, men jeg antar de avlyste og Oak tok over. Doro var selvsagt jævlig bra og gav oss en og halv time med solid heavy metal med både gamle Warlock låter (I Rule the Ruins sitter fortsatt fast i hodet mitt og kommer nok til å forbli der en god del uker fremover) og nyere Doro låter. Til å være 45 år gammel så holder hun seg utrolig bra. Bra konsert og jeg ser frem til å se live DVD-ene jeg kjøpte.

Nå over til metal musikkvideoer.

Metallica - Disposable Heroes
Bra liveopptak alle fans av klassisk Metallica burde se.

Negură Bunget - Cunoasterea Tacuta

Celesty - Fading Away

0 Comments: