lørdag, desember 26, 2009

Metal Søndag 27. desember


Mayhem - De Mysteriis Dom Sathanas
Deathlike Silence Productions, 1994

De Mysteriis Dom Sathanas er et av de mest beryktete utgivelsene innfor metal. Mayhem hadde blitt et veldig beryktet band, men de hadde ingen album. Opprinnelig skulle det spilles inn og utgis mye tidligere, men vokalisten Dead begikk selvmord i 1991, så de fikk tak i ungarske Attila Csihar. Og året før det ble utgitt, tok bassisten og drepte gitaristen. Men albumet kom uansett ut og black metal fans så frem til å høre konsentrert ondskap og mørke av verdens mest ekstreme band. Levde De Mysteriis Dom Sathanas opp til forventningene? Jeg vil våge å si ja. Dette er ikke i min mening det ondeste og det mest geniale albumet noen sinne, men det er uten tvil en viktig klassiker som kommer ganske nært.
Dette er langt i fra det råeste og mest brutale som kom fra Norge på den tiden, men heller noe som er mer melodiøst. Jeg mener selvsagt melodiøst i ekstrem metalsammenheng, siden dette er musikk som blåser hodet av alle de som ikke har vendt seg til black metal enda. Det er monotont, mørkt, blast beats og råe riff hele veien, men i den sammenheng er det mer melodiøst enn det mange moderne ekstrem metal fans forventer fra sjangeren. Dette er ingen negativ ting, bare ikke forvent at dette albumet skal være noe annet enn det er. Dette er et album som tar tid og tålmodighet å sette seg inn i. Det er mye å få med seg, som den solide trommingen til Hellhammer og den unike vokalstilen til Attila Csihar, men det er så mye annet som ikke er like åpenlyst. Albumet har virkelig mørk atmosfære, men man må være i en virkelig mørk stemning for å oppdage den. Det er solide riff hele veien, men man må tømme hodet for alt annet for å virkelig legge merke til dem. Det er nok av dem som får dette albumet til å klikke allerede ved første gjennomlytning, men sjansene for at du er en av dem er små. Dette er virkelig et krevende album, men det absolutt verd alt bryderiet. Dette albumet er virkelig unikt.

Dette er et av de absolutt viktigste black metal albumene som alle tilhengere av black metal må skaffe seg. Ikke på grunn av dramaet og hysteriet rundt drapssaken mellom Varg Vikernes og Euronymous, men på grunn av dette albumet definerer black metal. Har du hørt dette albumet noen ganger vet du hva jeg mener.

---------------------------

Crescent Lament er et gothic metal band fra Taiwan som har gitt ut en to demoer. Du kan høre dem på deres Myspace.

Sjekk ut The Most Metal Things Ever! Dette er hva jeg kaller metalhumor!

Jeg tar juleferie frem til nyåret en gang, håper resten av julen deres er råtten og jævlig.

Nå over til metal musikkvideoer.

Rainbow - Stone Cold
De er ikke like metal når Dio ikke lengre er med.

U.D.O. - Black And White

Malignant Tumour - Dressed to Kill

0 Comments: