søndag, desember 20, 2009

Metal Søndag 20. desember


Dimmu Borgir - For All Tid
No Colours Records, 1995

Det er mange metalband der ute som er populære, men samtidig hatet. Jeg snakker om band som er popplære blant de som hører på mer kommersiell metal og hard rock, mens de som virkelig er dedikert til metal hater dem fordi de ser på dem som et utvasket, neddummet og falsk versjon av metal handler om. Dimmu Borgir er et klassisk eksempel på dette med sin lettvekterplastikkmusikk som bare har noen overfladiske trekk med black metalsjangeren de liksom skal tilhøre. Utover 2000-tallet var de hatobjekt nr. 1 blant black metalfans over hele verden. Det var ikke snakk om at de skulle kalles et black metal band. Dessuten besto (og fremdeles består) fanbasen av feite goth jenter og alle mulige andre folk som ikke hadde peiling på verken black metal eller annen skikkelig metal.
Men Dimmu Borgir var ikke et hatobjekt da de startet. Ikke bare det, de spilte også virkelig black metal. Symfonisk og melodiøs black metal slo aldri helt an i den internasjonale black metal scenen, men da undersjangeren tok form var Dimmu Borgir et av de første store navnene. Det de gjorde som fungerte var å virkelig ta tak i den hedenske stemningen og melodiene til alle de klassiske norske black metal bandene før dem, og formet det til noe vakkert. Norsk lyrikk og norske melodier gir albumet en virkelig sterk fantasy vikingstemning som gjør albumet perfekt til kveldsturer i skog og mark. Forestill deg tidlig Emperor, tidlig Enslaved, tidlig Satyricon og de mer atmosfæriske øyeblikkene i Immortal, og du vil ha dette albumet.

Dette albumet er ikke like bra laget som oppfølgeren (som jeg skal skrive om en annen gang) og har dermed ikke samme klassikerstatus, men jeg kan se for meg at mange fortrekker dette albumet. Det er virkelig fin stemning tvers igjennom og så lenge man liker symfonisk black metal, så er det umulig å ikke like For All Tid.

----------------------------
Her er litt julestemning.

Mega64: Aggressive Caroling (2003)


Mistress on Nevermind the Buzzcocks


DIO GOD REST YE MERRY GENTLEMEN CHRISTMAS SONG

----------------------------

Giltine's Gintaras er et gothic metal band fra Argentina som har gitt ut en selvfinansiert EP. Du kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Wendy O. Williams - It's My Life
Fanvideo.

Vader - Never Say My Name

Alice in Chains - Check My Brain

0 Comments: