søndag, november 01, 2009

Metal Søndag 1. november


Thorns - Thorns
Moonfog Productions, 2001

For de som er opptatt av alt dramaet som forgikk i den norske black metal scenen, så er Snorre Ruch han som ble dømt for å medvirke på drapet på Euronymous. For oss som egentlig driter i sånt og er opptatt av musikk, så var han tidligere gitarist i Mayhem og geniet bak Thorns. Han dannet Thorns i 1989 og gav ut tre demoer som var med på å forme norsk black metal. I 2001 gav han endelig ut dette albumet, som er nå sett på som en av de store norske black metal klassikerne.
Nå er det ganske poengløst å si at et black metal album har en mørk stemning siden det er en av de tingene som definerer sjangeren. Men dette albumet har en virkelig mørk stemning som overgår det meste. Det er elementer av industrial i musikken og det hele har en marerittaktig science fiction stemning, og dette albumet er det siste vi kommer til å høre når maskinene tar over og utrydder menneskeheten. Vokalen er ikke rettfrem black metal skriking, men for det meste klar og tydelig snakking som bygger opp stemningen. Riffene er unike og futuristiske black metal riff og trommingen er av selveste Hellhammer. Det er ingen svakheter på dette albumet. Dette er virkelig en klassiker uten like.

Er du ute etter black metal med unike riff og som virkelig tar i bruk industrial, så er Thorns perfekt for deg. Man kan kjenne den drepende atmosfæren på hele kroppen og hvor håpløst hele din eksistens er.

--------------------------------

Signs of Decay er et amerikansk thrash band som har gitt ut en demo. Du kan høre hele demoen på deres Myspace.

Jeg var på Glassheim og så W.A.S.P. De spilte bra som vanlig. Oppvarmingsbandet var det norske power metal bandet Guardians of Time. Jeg har lest en del positivt om albumene deres, men de var ikke det mest spennende livebandet jeg har sett. Jeg antar de er som mange andre power metal band, bedre på plate enn live.
Det eneste negative var at det ble litt for mye bråk med folk som dyttet hverandre rundt. Muligens var det noen idioter som prøvde å lage en moshpit, men hvem er så dum at de prøver på moshing til fucking W.A.S.P.? Det førte til en slåsskamp rett foran meg som vaktene måtte bryte opp. Ikke var det bare underholdene, men det gav meg mulighet til å komme nærmere scenen. Må også gi ekstrapoeng til Glassheim for å ansette ei dame bak bardisken som virkelig fylte de trange klærne på de rette stedene. Hvis de ansette henne og hun som sto bak baren da Manfred Mann's Earth Band spilte neste konsert, så kommer jeg til å drite i bandet og bare sitte i baren resten av kvelden.

Nå over til metal musikkvideoer.

Gamma Ray - Eagle

Goddess of Desire - Conquerors Divine

Fetish 69 - Being Boiled
The Human League cover

0 Comments: