søndag, oktober 04, 2009

Metal Søndag 4. oktober


Thin Lizzy - Thin Lizzy
Decca Records, 1971

Det var mange hard rock band på 70-tallet som var med på å forme metal og inspirere de gudene vi tilber. Band som Uriah Heep, Blue Öyster Cult, AC/DC og UFO. Disse bandene er like viktig del av utviklingen av metal som de første metalgudene, men selv om de har enkelte låter som er metal, har de aldri gitt ut noe virkelig album som i sin helhet kan kalles metal. Uansett hvor god og viktig musikken deres er, så kan de ikke være på Encyclopaedia Metallum eller bli skrevet om i sin helhet her på Metal Søndag. Men det er et av disse rockebandene som vokste fra å bare være et viktig hardrockeband til å bli et ekte metal band, og dermed mer enn bare en innflytelse. De vokste til et av de bandene vi kommer til å møte i Valhall.
Men det er et langt stykke til vi kommer dit. Som sagt, så startet de som et hardrockeband, men i gjengjell er de ekstremt bra hardrockeband. Dette albumet kom ut i 1971, så selvsagt er det hint av både blues, prog og psychedelic. Dette er selvsagt ikke noe problem for en hver fan av 70-talls hard rock, og dette albumet fungerer som påminnelse på hvorfor 70-tallet blir tilbedt av hard rock fans og stonere verden over. Gitarspillet til Eric Bell flyter perfekt, og atmosfæren Phil Lynott skaper med sin vokal og bass er uslåelig.

For meg er dette en stor klassiker som slår ut mange andre klassiske 70-tallsalbum. Det er også det første steget på den lange reisen til å bli et metalband. Det er en reise med mange humper og det er tider man glemmer målet som ligger langt fremme i 1983, men opplevelsene fra denne reisen er noen av de beste opplevelsene jeg noen gang har hatt. Phil Lynott er død og Thin Lizzy er nå ikke annet et coverband av seg selv, men når man går fra det første album frem til det siste, så kjenner man at ånden deres aldri kommer til å dø. Phil Lynott blir levende igjen og alt er som det skal være.

--------------------------------------------

Haizum er et britisk black metal band med to demoer ute. Du kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Echoes of Eternity - Voices In A Dream

Bitch - Be my Slave

Toxic Holocaust - Nuke the Cross

0 Comments: