søndag, oktober 25, 2009

Metal Søndag 25.oktober


King Diamond - Abigail
Roadrunner Records, 1987

Det er Halloween neste uke, og da passer det perfekt å høre på horrorbasert metal som King Diamond. Dette er det andre albumet hvor tidligere Mercyful Fate medlemmene spiller under King Diamond tittelen. Det er også bandets første konseptalbum. Handlingen foregår i et gammelt herregårdshus i 1845 hvor et ungt ektepar flytter inn. Ektemannen møter familiespøkelse som viser hvor liket til dødfødte Abigail ligger. Han advarer ektemannen om at Abigail vil prøve å bli gjenfødt og at han må drepe sin kone for å unngå dette. Det er en forskrudd historie med en ren og ekte horrorstemning som blir fortalt med King Diamond sin unike falsettvokal. Har man ikke hørt King Diamond før kan vokalen bli komisk for førstegangslyttere, men så snart man venner seg til den går den over til å være virkelig creepy. Det er en utrolig effektiv og fantastisk vokalprestasjon, og muligens hans beste.
Det er ikke bare vokalen som er fantastisk, men det instrumentale virkelig solid tvers igjennom. Riffene og gitarsoloene flyter perfekt, og de gir den rene og ekte metalfølelsen samtidig som at de er fylt med unik horrorstemning.

Det er ingen tvil at dette er en av metalsjangerens store klassikere. Alt er perfekt sammensatt og unikt. Å sitte og høre på dette albumet i mørket er en opplevelse alle metalheads må gå i gjennom i sin åndelige reise for å bli ett med metal.

---------------------------

Hidden Gods et thrash band fra Colombia som har gitt ut en demo. Du kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Voyager - Avulsion

Insomnium - Down With the Sun

Celtic Frost - Wine In My Hand (Third From The Sun)

0 Comments: