søndag, september 13, 2009

Metal Søndag 13. september



TNT - Knights of the New Thunder
Vertigo, 1984

TNT er uten tvil det mest kjente 80-talls hard rock bandet fra Norge. Selv om de hovedsakelig et hard rock band, så er Knights of the New Thunder heavy metal tvers igjennom. Det er litt kommersiell 80-tallsrusk her og der, men det er tøffe riff og høy pitch metalvokal fra begynnelse til slutt.
Vekk er den norske lyrikken fra det første albumet, og inn er trangen til å bli virkelig store i USA (noe de nesten klarte). Knights of the New Thunder har alt tradisjonelt heavy metal album fra 1984 skal ha, noe som gjør det fryktelig utdatert. Men dette er selvsagt ikke noe problem siden ingen hører på heavy metal for å være inn og trendy. Det er uansett noe man burde være obs på hvis man hører for det meste på mer moderne metal.
En stor forskjell fra det første albumet (hvis man ser bort fra at lyrikken er på engelsk) er at vokalist Dag Ingebrigtsen er byttet ut med amerikaneren Tony Harnell. Han har en betydelig mer renere og høyere pitch enn Dag Ingebrigtsen. Han passer godt inn med den stilen som var med inn på det amerikanske hard rock markedet på 80-tallet, og var dermed et viktig steg for å slå igjennom i USA. En annen viktig forskjell er at det flere virkelig tøffe riff som kommer nær tidlig power metal.

Er du en nordmann har du null unnskyldninger for å ikke ha dette albumet. Når det kommer til norske metalklassikere er dette albumet viktigere enn en rekke black metal klassikere. Liker du 80-tallsmetal burde du sette på dette album nå og la minnene komme tilbake.

-----------------------------------

Chaos Descends spiller god gammeldags death/thrash. De har gitt ut en demo som du kan høre på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Master's Hammer - Cerná svatozár

Piledriver - When I Saw Yer Face

Symphony X - Set the World on Fire

0 Comments: