søndag, september 06, 2009

Metal Søndag 6. september


Ensiferum - Ensiferum
Spinefarm Records, 2001

Folk og viking metal var noe som tok form utover 90-tallet og som eksploderte utover 2000-tallet. Alle mulige nye band som spilte melodiøs death og black metal med folkemusikkinspirerte melodier på enten tradisjonelle instrumenter eller keyboard oppsto rundt omkring i Europa. Finland var den nasjonen som ble hardest rammet av denne eksplosjonen og alle mulige fjollete band dukket opp. Keyboardmelodier og allsang lå tykt over landskapet og lyrikk om mytologi og fantasy ble inn på det kommersielle metal markede.
Et av de bandene som virkelig sto over sine landsmenn var Ensiferum. De var ikke redde for å la metaldelen av musikken stå fremme i lydlandskapet og heller være litt mer sparsom med keyboards, og de forsto virkelig at metal handler om kule riff. Vokalen er en fin blanding av black metal vokal blandet med mykere vokal i refrengene og hele albumet er fylt opp med virkelig episke melodier. Dette er alt det virkelig god folk og viking metal skal være.

Digger du melodiøs metal og episk fantasylyrikk er Ensiferum alt man trenger. Dette albumet er som skapt for sene kvelder når man ønsker å mimre over tidligere vikingtokt og eventyr.

--------------------------------------------

Vent er et tysk black metal band som har gitt ut to demoer så langt. Du kan høre dem på deres Myspace.

Jeg var på konsert på Glassheim i går.
Første band var black metal bandet Angst Skvadron. De klarte og være ganske atmosfærisk og originale, og generelt et bra nok liveband. Det er ikke så mye mer å si dem egentlig.
Neste var Svölk som virkelig spilte solid heavy metal. Man følte virkelig at de gav 110 % der oppe på scenen og at de virkelig var der for å spille metal. Vokalisten signerte albumet deres for meg da jeg kjøpte det etter konserten.
HAIL! Var siste bandet og hovedattraksjonen. De var et coverband som spilte kjente og kjære metalklassikere, men de var ikke akkurat noen amatører. Det var Andreas Rudolf Kisser fra Sepultura på gitar, David Warren Ellefson fra Megadeth på bass og selveste Tim "Ripper" Owens på vokal. Unødig å si det, men det var jævlig kult å høre på.

Nå over til metal musikkvideoer.

Ex Deo - Romulus

Swashbuckle - Cruiseship Terror

Icon - On Your Feet

0 Comments: