søndag, september 27, 2009

Metal Søndag 27. september


Slayer - South of Heaven
Def Jam, 1988

Etter suksessen med det ekstremt raske og brutale Reign in Blood var det mange som forventet at det neste albumet skulle være enda raskere. Slayer gjorde det eksakte motsatte og gav ut et album som var flyt opp med mer midttemporiff. South of Heaven droppet mye av det raske tempoet til forgjengeren, men i gjengjeld er dette et mørkere album. Ingenting av tyngden og brutaliteten er borte, den er bare i en langt mer ondskapsfull form.
Hver låt har virkelig mørk atmosfære over seg som bare Slayer kan skape. Det er nok av album innfor både thrash, black metal og death metal som er mørkere, men ikke slik som South of Heaven. Det er en virkelig unik atmosfære på dette album som ingen har klart å gjenskape, ikke en gang Slayer.
I tillegg til atmosfæren, har South of Heaven noen av de beste headbangerpartiene de noen gang har spilt inn. Dette er virkelig gode gamle Slayer fra før de ble påvirket av idiotiske trender på 90-tallet.

Dette er det siste Slayer albumet som kan kalles en klassiker. Resten av deres diskografi er for det meste bra nok hvis man ser bort fra et og annet album, men her slutten på Slayer som et genialt og relevant band innfor thrash.

-----------------------------------

Legions of Crows er et britisk black/doom band som har gitt ut en demo. Du kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Motörhead - Sacrifice
En av mine absolutt favoritt metal musikkvideo.

Brainstorm - All Those Words

Týr - Hold The Heathen Hammer High

0 Comments: