søndag, september 20, 2009

Metal Søndag 20. september


Iced Earth - Iced Earth
Century Media, 1991

Iced Earth er uten tvil det mest kjente power metal bandet fra USA. I motsetning til mange europeiske power metal band, så har de ikke glemt hva power betyr (hvis man ser bort fra senere album). Er du en tilhenger av power metal har du nok sannsynlig hørt klassikeralbumene deres med Matt Barlow på vokal, men har kanskje unngått dette albumet fordi du har hørt dårlige ting om vokalen til Gene Adam. De negative tingene du har hørt stemmer for det meste, men har du hørt på mye 80-talls heavy metal og thrash, så burde du ha utviklet en immunitet imot vokal som ligger litt på kanten når det kommer til kvalitet. Så lenge du ikke er for følsom når det kommer til vokal er det ingenting som burde hindre deg fra å digge riffene.
For det er riffene som er dette albumets sterke side. De er mer thrash riff enn power metal riff, så er du en fan av power thrash er dette albumet for deg. Det er absolutt et Iced Earth album, men det er et stort seg ifra de senere albumene, så selv om dette er det første albumet er det kanskje ikke det beste albumet å starte med hvis du skal utforske Iced Earth.

Dette albumet er langt fra noen stor og viktig klassiker, men det er hvor et av power metalsjangerens mest kjente band startet. Liker du thrash med et hint av power metal er det ingen grunn til å unngå dette albumet.

-----------------------------------------

Leak er et groove metal band som har gitt ut en demo. Du kan høre dem på deres Myspace.

Var på Glassheim i går og så hard rock bandene Wild Side, Badmouth og Kingdom Come. Ikke metal, men liker du hard og tung musikk, så sjekk dem ut siden de var gode liveband.

Nå over til metal musikkvideoer.

Melvins - Into The Void
Black Sabbath cover.

Epica - Never Enough

Kreator - Impossible Brutality

0 Comments: