søndag, august 09, 2009

Metal Søndag 9. august


Deep Purple - Made in Japan
Warner Bros., 1972

Jeg tidligere skrevet om hvordan Deep Purple var et av de første bandene som gav ut ekte metal utgivelser. Sammen med Black Sabbath definerte de metal og la det viktigste grunnlaget som all metal er bygget opp på. Dessverre skulle de gå videre til å spille rock utover 70-tallet uten særlig mye hint av metal. Dette livealbumet kom til å bli det siste metalalbumet deres på en lang stund, men i gjengjeld er det et av metalsjangerens beste.
Tenk deg de klassiske studioalbumene deres tusen ganger bedre, og du kan ha en liten anelse hva du har i vente når du setter på dette albumet. Dette er virkelig kraftige saker der man kan kjenne musikken i hver eneste nerve i kroppen.
Lydproduksjonen er fantastisk og gir dem enda mer rå tyngde enn det de har på studioalbumene. Musikken treffer deg enda hardere og flyter mer naturlig. Og takket være virkelig geniale improvisasjoner blir låter som The Mule som orginalt var på fem minutter til en nesten ti minutter lang låt fylt opp med en genial trommesolo. Alle låtene blir dratt litt lengre enn studioversjonene, og det på den beste mulige måten uten at noe blir kjedelig.

Dette er et av musikkhistoriens beste livealbumer som en hver metalhead med respekt for seg selv burde ha i sin platesamling. Liker du heavy metal og livealbumer har du absolutt null unnskyldninger for å ikke ha dette albumet.

------------------------------

Eohl er et spansk depressivt black metal enmannsprosjekt som har gitt ut tre demoer. Du høre musikken til denne fyren på hans Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Spinal Tap - Diva Fever

Crimson Glory - Lonely

Children Of Bodom - Trashed, Lost & Strungout

0 Comments: