søndag, august 30, 2009

Metal Søndag 30. august


Acid Bath - When the Kite String Pops
Rotten Records, 1994

Når man snakker om sludge metal disse dager er det som oftest om hipsterband fulle av post-rockelementer som fokuserer på tunge lydlandskaper. Det er ingenting galt med det, men det er et langt steg i fra hva ekte sludge metal handler om, nemmelig rå doom kombinert med skikkelig hardcore.
Acid Bath er et av de bandene som virkelig spiller sludge. De skaper virkelig inntrykket av et psykotisk dophelvete gjennom tunge grøtete Back Sabbath riff med hint av både hardcore og grunge som er perfekt sammensatt. Dette er konsentrert angst. Ikke teit fjortisangst som forpestet mye av den kommersielle musikken på 90-tallet. Dette er det eksakt motsatte av både fjortisangst og kommersielt. Dette er fucking alt du står for i livet faller sammen rundt deg mens du drar deg selv lengre og lengre inn i ditt eget selvdestruktive helvete fordi du ikke har mer å leve for angst. Lyrikken er skrevet under alt annet enn rene sinnstilstander og passer musikken perfekt.
Dette er den type musikk som får deg til å gjøre selvdestruktive ting. Det er dette som virkelig sludge metal.

Dette albumet er best å høre på i en beruset tilstand. Om du ikke drikker alkohol eller bruker narkotiske stoffer så burde du i det minste drikke noen kanner med kaffe og slå deg selv hardt i hodet med en hammer før/mens du hører på dette albumet.
Liker du ekstrem doom og sludge metal er du nok allerede kjent med dette klassikeralbumet, men de av dere som ikke er så kjente med de virkelig syke sidene av metal burde skaffe seg When the Kite String Pops snarest mulig.

-------------------------------

The Doom er et minimalistisk doom band fra USA som har gitt ut en selvfinansiert EP. Du kan høre dem på deres Myspace.

Platecoveret til When the Kite String Pops er malt av seriemorderen John Wayne Gacy i fengsel mens han ventet på sin dødsstraff. Han voldtok, torturerte og drepte 33 tenåringsgutter. Bildet er et selvportrett av han som Pogo the Clown. Som Pogo the Clown underhold han på barneselskaper før han ble arrestert.
When the Kite String Pops kunne ikke ha hatt mer passende platecover.

Nå over til metal musikkvideoer.

Woe of Tyrants - Golgotha

Carbure - Carne Y Hueso

Nasty Disaster - Blazing Maiden

0 Comments: