søndag, august 23, 2009

Metal Søndag 23. august


Cutty Sark - Die Tonight
Mausoleum Records, 1984

Vanligvis pleier jeg å skrive om skikkelig historisk viktige album som har klassikerstatus blant de fleste metalheads, men noen ganger gir man faen i hvorvidt noe er anerkjent som et av de albumene som videreførte metalsjangeren. Noen gang ønsker man å høre på sikkelig uoriginal heavy metal som ganske enkelt er heavy metal og ikke noe mer enn det. 80-tallet er fult av slike album og Mausoleum Records besto hovedsaklig av slike band som gav ut slike album.
Cutty Sark har det meste en fan av uoriginal tysk 80-tallsmetal ønsker å høre på. Rettfrem heavy metal riff og tromming som til tider har hint av speed metal og tidlig power metal, rettfrem heavy metal vokal med et og annet falsettskrik, elementer av store band som Judas Priest, Iron Maiden og Accept (det er til og med noen hint av Manowar og Manilla Road) og generelt den rene og ekte følelsen av å høre på ekte metal.

Dette er ingen stor og viktig klassiker. Det er knapt en liten klassiker i kultsammenheng. Dette er ikke noe album du må høre eller dø som en poser og fiende av metal. Dette er ganske enkelt et bra album for de av oss som aldri får nok av ekte metal. Kall meg simpel og usofistikert, men denne type musikk er alt jeg trenger for å være lykkelig, og jeg ser ingen grunn til at man trenger så mye mer i livet enn god gammeldags heavy metal.

----------------------------------------------

Godless Priests er et amerikansk black metal band som har gitt ut en demo. Du kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Dream Evil - The Book Of Heavy Metal

Portal - Glumurphonel

King Diamond - Give Me Your Soul

0 Comments: