søndag, august 02, 2009

Metal Søndag 2. august


Evildead - Annihilation of Civilization
SPV/Steamhammer, 1989

Så godt som alle metalheads digger skikkelig tøff thrash. Det er sikkert noen jenter som hører bare på gotisk metal og pinglete power metal band som ikke liker thrash, men disse kan knapt regnes som metalheads. Tøffe som faen riff er grunnen til at de fleste av oss hører på metal. Den mørke stemningen og alt det der er selvsagt viktig, men hadde det bare vært det så kunne man like godt ha hørt på darkwave eller industrial. Riffene er og blir det viktigste aspektet i metal, og derfor er thrash en av de beste og viktigste undersjangrene i metal siden fokuset er nettopp tøffe som faen riff.
Evildead var for sent ute til å ha noen historisk betydning og de er alt annet enn originale, men de klarer å sette sammen noen skikkelige tøffe riff. Det er derfor Annihilation of Civilization er en klassiker i mine ører. Tenk skikkelig tøff amerikansk thrash og du kan nesten vite hvordan dette albumet kommer til høres ut før du hører det (med mindre du har null peiling på thrash). Du har hørt andre amerikanske band, så tenk deg hva som er bra med amerikansk thrash og du vil finne det på Annihilation of Civilization. Klare elementer av (god gammeldags) hardcore, flere riff per låt enn hva mange såkalte moderne metalband har per album og den ekte, rene thrashfølelsen tvers igjennom.

Liker du gode riff og driter i originalitet og annet homodritt som snobbete post-metalhomer krever i sin musikk er dette albumet perfekt. Har du et skikkelig kynisk syn på de høyrevridde kreftene som styrer de dumme sauene vi kaller menneskeheten er dette albumet perfekt. Er du ikke sikker på om du har lyst til headbange eller drepe noen i kaldt blod med dine egne hender, og føler at du må gjøre begge deler før du driller hull i hodet ditt for å slippe ut stemmene som forteller deg at du må drepe alle før de dreper deg er dette albumet perfekt.

-----------------------------------

Silent Quake er et progressiv metal band fra Tyskland som har gitt ut en demo. Du kan høre dem på deres Myspace.

Jeg anbefaler alle å lese Impure Metal: How Underground Heavy Metal Became Mainstream Heavy Music.
Det er kanskje en lang og tidkrevende artikkel å lese, men den tar opp noen av de største problemene i metal.

Nå over til metal musikkvideoer.

Master - The Final Skull

Grief of War - Worship

Thor - Thunder On The Tundra

0 Comments: