søndag, juni 07, 2009

Metal Søndag 7. juni


Repulsion - Horrified
Necrosis, 1989

Det er ingen tvil om at grindcore er en brutal sjanger, så blande den med death metal er bare naturlig. Fusjonen av death og grind er en såpass god idé at man knapt kan finne ren grindcore uten death metal elementer disse dager. Men hvem var det som startet det hele?
Noen kommer til å si at svaret på det spørsmålet er Carcass, men det riktige svaret er Repulsion. Carcass spilte ren grindcore på det første albumet og hadde ikke noen death metal musikken sin før Symphonies of Sickness, som kom ut flere måneder etter Repulsion gav ut Horrified. Er du ute etter den virkelige starten på death grind, så er dette albumet du burde høre på.
Dette er rått, stygt og brutalt som bare faen. Riffene er raske og brutale. Vokalen er rå og spyr ut lyrikk blod, gørr og grusomheter. Trommene er veldig varierte og aldri kjedelige. Alt sammen bare stemmer på dette albumet. Dette er og blir det perfekte eksemplet på hvordan god grindcore skal være. Horrified er et av de albumene som virkelig gjør at livet verd å leve.

I 2003 ble Horrified reutgitt av Relapse med en ekstra CD som innholder demonene deres fra 1984 da de het Genocide til de demoene som ble utgitt etter dette albumet. Det er noen virkelig godbiter å finne på reutgivelsen for lo-fi nerder som meg. Dette er en klassiker du ikke kan unngå.

---------------------------

Evil Shepherd er et belgisk thrash band som har gitt ut en demo. Du kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Pitchshifter - Underachiever

Warbringer - Born Of The Ruins

Sword - F.T.W.

2 Comments:

Lord Bassington-Bassington said...

Ooh, det er lenge siden jeg hørte Repulsion nå. Takk for påminnelsen! Jeg tror faktisk jeg har en gammel teip med "Horrified" liggende et sted.

z said...

Kommentaren din er nettopp poenget med Metal Søndag. Metal Søndag handler om påminne oss alle om klassikerne innfor heavy metal og alle de undersjangrene som vokste ut av metal.
Det er derfor jeg ofte presenterer slike åpenlyse album som alle egentlig vet om.