søndag, juni 21, 2009

Metal Søndag 21. juni


Suffocation - Breeding the Spawn
Roadrunner Records, 1993

Suffocation er uten tvil et av de mest kjente og viktigste death metal bandene fra USA. Deres første EP og album satte standarden for brutal og teknisk death metal, og de har klart å holde seg relevante i death metalscenen etter alle disse årene.
Deres andre album ble dessverre ikke like vellykket som det første og de senere albumene. Ikke på grunn av noen feil med musikken, men på grunn av produksjonen. For å være helt ærlig er den ikke noe stort problem for en lo-fi nerd som meg, men jeg forstår godt hvorfor dette albumet ble så dårlig tatt imot av både fans og kritikere. De spiller sikkelig brutalt, men det høres ikke så brutalt ut som det burde høres ut.
Men til tross av produksjonsproblemer så redder riffene dette album fra å være verdiløst. Breeding the Spawn er kraftig undervurdert og så fort du blir vandt til produksjonen kommer du til å oppdage albumets genialitet. Det har den virkelig kalde og kyniske følelsen som et brutalt death metal album skal ha. Høre på dette gir følelsen av å stå og se utover en massegrav uten å bry seg om noen av dem som ligger i den. Fuck dem, de var for svake til å leve uansett. De er bedre at de ligger der enn deg.

Dette er Suffocation sitt mest undervurderte album. Dette er en klassiker som ikke fikk den produksjonen den fortjente, men det stopper ikke Breeding the Spawn fra å være klassiker.

-------------------------

Raakku er et melodiøst death doom band fra Finland som har gitt ut en demo. Du kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Gamma Ray - Space Eater

Plector - Spiteful Love

Serenity - Velatum

1 Comment:

Ole K. said...

Bra blogg! Du blogger absolutt innenfor mine interessefelt. Breeding the Spawn er et jævla bra album, til tross for en noe spesiell produksjon. Men Effigy er mesterverket til Suffocation. ;)