søndag, mai 03, 2009

Metal Søndag 3. mai


Candlemass - Ancient Dreams
Active Records, 1988

Ancient Dream er det tredje Candlemass albumet og det andre med Messiah Marcolin på vokal. Da det kom ut fikk de en del kritikk for at det mange mente det bare var en kopi av det forrige albumet, men i ettertid har Ancient Dreams fått samme kultstatus som forløperne.
Det er mange klare og tydelige likheter mellom låtene på Nightfall og Ancient Dreams, men det er ikke for meg eller de fleste andre doom fans noe problem. Grunnen til at dette albumet blir sett på som en klassiker er nettopp fordi at det er så likt Nightfall. De blytunge, mørke og ikke minst episke riffene er nettopp grunnen til at de fleste hører på Candlemass, så det kan umulig være en negativ ting at de fortsatte med det de fikk til på Nightfall.
En annen grunn til at folk hører på Candlemass er selvsagt den mørke og klare vibratoen til Messiah Marcolin. Han kommer alltid til å bli forbunnet til Candlemass og kommer Candlemass alltid til å bli forbunnet med Messiah Marcolin.

Bandet selv er ikke så store fans av dette albumet, men det stopper ikke flere doomfanatikere fra å dyrke det som noe av det beste den episke doomsjangeren har å by på. Dette albumet er like obligatorisk å skaffe seg som forløperne og noe en hver tilhenger av doom burde være godt kjent med.

--------------------------------------

Nightmare World er et jævlig bra power metal band med hint av prog som har gitt ut en selvfinansiert EP. Du kan høre hele EP-en på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Mantic Ritual - One By One

Melechesh - Genies Sorcerers And Mesopotamian Nights

Primordial - Empire Falls

0 Comments: