søndag, april 19, 2009

Metal Søndag 19. april


At the Gates - The Red in the Sky Is Ours
Deaf Records, 1992

Melodiøs death metal nesten blitt et skjellsord blant metalheads. Når noen sier melodiøs death metal så tenker de fleste på dårlig overmelodiøs pseudothrash som minner mer om en dårlig og klønete versjon av Iron Maiden med ekstrem metal vokal enn om ekte death metal som tidlig Entombed og Dismember. Man tenker ofte på dritt som senere In Flames og det siste albumet til det bandet jeg skriver om i dag.
Det er faktisk stor forskjell på hva som faller under såkalt melodiøs death metal og hva som faktisk er melodiøs death metal. Dette albumet er et godt eksempel på death metal som er melodiøs og ikke bare melodiøs metal som har fått death metal stempel på grunn av vokalen.
Riffene er raske og ikke så ulike de man kan finne i black metal, men er dypt forankret i ekte death metal. De er veldig melodiøse sammenlignet brutal death metal, men mangler ikke brutalitet eller tyngde på noen måte.
Vokalen har en betydelig høyere pitch enn typisk death metal vokal, og igjen kan man si at det ikke er så ulikt black metal. Tomas Lindberg sin vokal er faktisk ikke så langt unna Varg Vikernes på akkurat dette området.
At the Gates hadde en fiolinist på akkurat dette albumet som er med på å skape stemning på de rette stedene. Det bare noen få partier der fiolinen blir tatt i bruk, men det er på akkurat de riktige partiene og dermed ikke noe billig gimmik.

Dette er klassiker innfor ekte melodiøs death metal og det perfekte eksemplet på at det kommer god musikk ut av sjangeren. Det er mange ekstremt klønete og forferdelige forsøk på å kopiere hva At the Gates fikk til på dette albumet, men ikke bruk disse klønete forsøkene som unnskyldning til å avvise sjangeren helt.
Dette albumet kan kreve en del gjennomlytninger før det klikker, men når det gjør kjenner du det gjennom hele kroppen.

---------------------------------

Pulsating Anus er et amerikansk grindcore band som har gitt ut en demo. Bandnavnet alene er nok til at du burde sjekke dem ut på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

The Exploited - The Massacre

Stratovarius - S.O.S.

Deceased - Elly's Dementia

0 Comments: