søndag, april 12, 2009

Metal Søndag 12. april


Judas Priest - Sad Wings of Destiny
Gull Records, 1976

Det er absolutt ingen tvil om at Judas Priest er blant de største og mektigste gudene innfor metal. Black Sabbath skapte grunnlaget som skiller metal fra rock, men det var Judas Priest som virkelig bygget grunnmuren. Dette er albumet som virkelig startet det hele.
Før Sad Wings of Destiny var Judas Priest mer et rockeband enn et metalband, men i det magiske året 1976 tok de tak i det Black Sabbath hadde skapt og formet det til noe av den mest fantastiske musikken som noen gang er spilt inn på vinyl.
Sad Wings of Destiny er ikke langt nært så tungt, hardt, raskt og brutalt som senere album, men allikevel er det noe av den tøffeste musikken som eksisterer. Riffene er noen av de beste som Judas Priest noen gang har spilt inn og hele albumet gir den fantastiske atmosfæren av nyskaping. Uansett hvor ignorant man måtte være ovenfor musikkhistorie så kan man føle på hele kroppen at dette er noe unikt.
Det er som godt som umulig å ikke får gåsehud av skrikene til Rob Halford eller av de geniale gitarharmoniene til Glenn Tipton og K.K. Downing.

Dette er et av metalsjangerens absolutt viktigste og absolutt beste album. Det eneste som hindrer dette fra å være det ultimate metalalbumet er at produksjonen ikke gir gitarene den kraft og tyngde de egentlig har. En annen liten ting er at de fleste CD-versjoner starter med b-siden i stedet for a-siden.
Dette er uansett et album som ingen seriøs metalhead kan leve uten. Har du det ikke så skaff deg det så snart som overhode mulig.

-------------------------------------------

Forhekset er et black metal band fra Italia som har gitt ut en demo. Du kan høre hele demoen på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Viking Skull - Hair of the Dog

Cephalic Carnage - Endless Cycle of Violence

Helstar - Pain Will Be Thy Name

0 Comments: