søndag, mars 29, 2009

Metal Søndag 29. mars


Bathory - The Return
Under One Flag/Black Mark, 1985

Jeg gjennomgikk hvor ekstremt viktig dette bandet var da jeg skrev om det første albumet, så jeg skal ikke repetere det her. Alt jeg skal si her om den saken er at dette et av de få første bølge black metal bandene som fremdeles er black metal etter moderne standarder.
Riffene er ikke helt samme gate som moderne black metal, men de er for råe og ondskapsfulle til falle helt under 80-tallets thrash og speed metal. Dette er virkelig ekte tidlig black metal og fjortiser som nekter for at den første bølgen er ekte black metal kan bare gå og henge seg. Riffene kombinert med den hamrende trommingen skaper virkelig indre bilder av mørke netter fylt med ortodoks satanisme og brennende øyne som stirre på deg med hat. Man kan virkelig kjenne det kalde stålet fra offerkniven når man hører på dette.
Man kan ikke skrive om Bathory uten å nevne Quorthon. Han høres like ond og jævlig ut på dette albumet som på de andre black metal albumene i bandets diskografi. Det er virkelig noe satanistisk med stemmen hans og han var virkelig en pioner i ekstrem vokal.

Er du ute etter tøff som faen tidlig black metal med det råeste av primitive hardcore punk/thrash/speed metal og første bølge black metal riff er dette albumet absolutt noe for deg. Er du en tilbeder av ekte black metal er The Return obligatorisk.

-----------------------------

Starless Night er et amerikansk black metal band som har gitt ut to demoer. Du kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Nitro - Cat Scratch Fever
Dette er så teit at det nesten er litt kult. Dette er så dårlig at det nesten er litt bra.

Anata - Entropy Within

Warbringer - Combat Shock

0 Comments: