søndag, mars 22, 2009

Metal Søndag 22. mars


Darkthrone - Soulside Journey
Peaceville Records, 1991

Når man tenker på black metal er Darkthrone det første bandet som dukker opp i hodet på de fleste. Deres uhellige treenighet som består av A Blaze In The Northern Sky, Under a Funeral Moon og Transilvanian Hunger har formet black metal til den sjangeren den er i dag. De er absolutt et av de aller viktigste bandene innfor black metal.
Men de startet som et death metal band før de skiftet stil til black metal. Dette er selvsagt stor ingen hemmelighet, men det blir ikke snakket så mye om. Noe som er som er synd siden de gav ut et av death metal sjangerens beste og mest unike album. Første gang man hører på Soulside Journey så er det vanskelig å tro at det virkelig er et Darkthrone album.
Det er raske riff og man kan så vidt kjenne igjen den unike stemmen til Nocturno Culto, men det er death metal i stedet for black metal. Ufattelig fantastisk death metal til og med.
Låtene har veldig progressive strukturer og riffene er ekstremt tekniske sammenlignet med de senere utgivelsene. Om du møter på en death metal kødd som sier at Darkthrone og black metal band generelt spiller primitivt fordi de ikke har talent, så la han høre på Soulside Journey og han kommer garantert til å holde kjeft.

Dette albumet er mørkt som faen. Så mørkt at det kan konkurrere med oppfølgerne i mørke og ondskap.
Mange death metal fans på tidlig 90-tallet hatet stilskifte til Darkthrone. Det var kanskje en seier for oss black metal fans, men tapet var enormt for death metal. Når du hører kommer du til å virkelig høre hvor stort tapet var for dem.

-----------------------

Noen som husker denne tv-reklamen?


-----------------------

Crayven er et nederlandsk heavy metal band som har gitt tre demoer. Du kan høre den siste på deres Myspace.

Jeg var på konsert på Glassheim i går og fikk sett tre gode band mens jeg prøvde å tyne i meg så mange øl mellom hvert band som overhode mulig.
Første band var Mobilize. De spiller tøff death metal, men jeg tror ikke de har gitt ut noe enda side jeg ikke fant info om dem på M-A. Men det gjør ingenting siden de spilte bra.
Neste band var Endezzma som spilte ekte norsk black metal. De klarte å gi et bra liveshow og vokalisten sølte falsk blod over hvite skjorten sin (blodet var mest sannsynlig grunnen til at han hadde på seg ei hvit skjorte til å begynne med).
Og så til slutt var det de lokale veteranene Urgehal. De var absolutt nattens høydepunkt. De har eksister som et band siden 1992, så de vet godt hvordan black metal skal fremføres live.
De er et band jeg godt kunne tenke meg å se live igjen.

Nok snakk om konserter, her er metal musikkvideoer.

Akercocke - Axiom

Lair of the Minotaur - War Metal Battle Master

V:28 - Soldier of the Neverending War

0 Comments: